Körmend

2016.09.19. 12:23

A mozgás az életerő

Körmend - A képviselők legutóbb arról döntöttek, hogy a város csatlakozik a nemzeti sportpark mozgalomhoz.

Kozma Gábor

A kormány által meghirdetett program célja, hogy mindenki számára könnyen hozzáférhető, ingyenesen használható és igényes szabadtéri létesítmények jöjjenek létre országszerte, ahol a felnőttek tölthetik el szabadidejüket. A részletekről Bebes István polgármester tájékoztatott.

- Városunk a lakosságszám alapján három helyszínre nyújthat be pályázatot. A Rába-part, valamint a Körmendi Sporttelep mellett az Avar utcai játszótér bővülhet új funkciókkal a pályázat pozitív elbírálása esetén. Az önkormányzat igyekezett olyan helyszíneket kiválasztani, amelyek több szempontból is megfelelnek az igényeknek. A könnyű hozzáférhetőség mellett további szempont volt, hogy olyan helyen legyenek parkok, ahol nem zavarják a lakosság nyugalmát, ugyanakkor megfelelően őrizhetőek az eszközök az esetleges rongálások ellen is. A város vezetése kiemelt területként tekint a sportra és a mindennapos testmozgás népszerűsítésére. Rengeteg egyesület működik, több olyan tömegrendezvényünk is van, amelyek azt bizonyítják, hogy Körmend sportos település. A sportparkok tovább erősíthetik ezt a képet, hiszen ingyenesen nyújtják a rendszeres testmozgás lehetőségét. Ha elnyerjük a támogatást, olyan eszközök válnak elérhetővé mindenkinek, amelyekért korábban fizetni kellett. Így jóval többen művelhetik majd ezt az edzésformát - fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!