Körmend

2016.11.14. 16:50

Könyves vasárnap

Körmend - Könyves vasárnapra várták nemrég az olvasókat a városi könyvtárban. Sokan érdeklődtek iránta.

Kozma Gábor

A Faludi Ferenc Könyvtár idén is bekapcsolódott a 11. Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatába a Könyves Vasárnappal. Már előzetesen több pályázatot hirdettek gyermekek és felnőttek számára. A rendezvényhez csatlakozva, de önállóan egy Könyves Szombatot is szervezett a Faludi Ferenc Könyvtár. Mégpedig kifejezetten a gyermek olvasók számára.

- A diákok is pályázhattak különböző témakörökben. Klímaküldetés címmel egy rejtvényfüzetet tölthettek ki, és színezőkönyveket színezhettek - ezt a feladatot egyébként felnőttek számára is kiírták. A rajzpályázatra bármilyen könyvhöz, könyvtárhoz kötődő élményt feldolgozhattak az általuk választott technikával a tanulók - mondta el Mecsériné Doktor Rozália, az intézmény igazgatója. A kétnapos kulturális eseményen különféle színes programok, várkerti labirintus-futóverseny, kincsvadászat a várudvaron és még más vetélkedők és játékok várták a gyerekeket, akik kézműves-foglalkozáson is részt vehettek. A Könyves Vasárnap várta az érdeklődő felnőtteket, családokat, hogy hasznosan, jó hangulatban teljen a délután. Volt színezősarok és zöldsziget, vetélkedő az olimpiai legekről, pokémonkeresés, játék Magyarországról és sok más tudáspróba. Az eredményhirdetést sokan várták, addig is Wágner Dávid könyvtáros gitározott. A nap végén az igazgatónő nyújtotta át a díjakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!