Körmend

2016.12.12. 18:07

Gyógyszerkészítmény-gyártó képzés indul Körmenden

A Szombathelyi Műszaki SZC Rázsó Imre Szakgimnázium és Szakközépiskolában tájékoztatták a következő tanévre vonatkozó továbbtanulási lehetőségekről.

Kozma Gábor

Az érdeklődők megismerhették a szakmai képzést segítő modern eszközparkot, tanirodát és a tanműhelyeket. Varga Zoltánné igazgató elmondta: a rendezvényre meghívott vállalatok képviselői felhívták a jelenlévők figyelmét arra, hogy egyre inkább szükség van a szakképzett munkaerőre, a minőségi szakemberekre, és a végzett diákoknak ők munkalehetőséget tudnak biztosítani.

Fontos  bejelentés is elhangzott. Ennek értelmében a körmendi gyógyszergyárral együttműködve bevezetik a gyógyszerkészítmény-gyártó szakközépiskolai képzést, melynek gyakorlati oktatásához az iskolában korszerű laboratóriumot alakítanak ki. A duális képzés keretében a külső gyakorlat a gyógyszergyárban valósul meg, ezáltal lehetősége lesz a vállalatnak saját munkavállalóinak pótlására. - A szakgimnáziumban bővítjük kínálatunkat a közgazdaság ágazati oktatással. Az itt végzett tanulók pénzügyi termékértékesítő vagy vállalkozási és bérügyintéző végzettséghez juthatnak.

Az érettségire épülő szakképzésben pedig a pedagógiai és családsegítői képzésre is mód nyílik. Bízunk abban,  hogy  a  kínálat ismeretében  minél többen választják majd a körmendi szakképzést - húzta alá az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!