Körmend

2014.01.31. 20:35

A csődnek felelőse van

Körmend - A takarékszövetkezet ügye nem oldódott meg, habár a kisbetétesek pénzének visszafizetése megoldódott - ez a téma adta a színházban pénteken tartott lakossági fórum apropóját.

Merklin Tímea

– A körmendi takarékszövetkezet az elsők közé tartozott az országban, amikor az 50-es években létrehozták. Lokálpatrióták alapították. Akkor még nem voltak bankok, az emberek bizalommal vitték oda a pénzüket. A problémák akkor kezdődtek, amikor a tőkések betették a lábukat a szövetkezetekbe – mondta Wrzava Pál, az Összefogás körmendi, egyéni országgyűlési képviselőjelöltje a lakossági fórumon.

– Mint derült égből a villámcsapás, úgy jött a takarékszövetkezet bezárása. Az államé lesz? Talán csak rátesznek egy új táblát? És mi lesz a 75 alkalmazottal, a családjaikkal, akik ott dolgoztak? – tette fel a kérdést.

Balról Kónya Péter, az Együtt PM társelnöke, középen Wrzava Pál. Fotó: Szendi Péter

Kónya Péter, az Együtt PM társelnöke megerősítette Wrzava Pál feltételezését: „valószínűleg tulajdonosváltást akartak".

– A takarékszövetkezet komoly bástya volt, elesett, és a többi is sorban el fog esni. Érjük el, hogy legyen vizsgálat és elszámoltatás – mondta. – Jó hír, hogy tovább bővült a kormányváltó erőket tömörítő összefogás, csatlakozott a Bokros Lajos vezette Modern Magyarországért Párt is. De azt is látni kell a demokratikus ellenzék egy blokkban való összeállása mellett, hogy összesen 44 párt fog indulni a választáson. A felvehető pénzért teszik, a kormány gyengíti így az összefogást.

Kapcsolódó cikkeink:

Megkezdődik a kifizetés

Mi lesz a hitelekkel?

Bajban a nárai önkormányzat?

Háborgó emberek a bank előtt

Körmendi takarék: végnapok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!