Körmend

2016.12.12. 18:05

A hetvenéves gimiben 26 végzőst köszöntöttek

Körmend - Itt a szalagavató szezon, elért a 70 éves Kölcsey Ferenc Gimnáziumba is.

Kozma Gábor

A Kölcsey Ferenc Gimnázium 26 végzős tanulójára tűztek szalagot Körmenden a megújult színházteremben. Az idei év jubileum az iskola életében, hiszen hetven évvel ezelőtt kezdődött meg az első osztály oktatása az intézményben. Laczó Tamás iskolaigazgató ünnepi beszédében kiemelte: nagy öröm, hogy a jeles évfordulón ismét a régi helyen tarthatják az ünnepséget. Az elmúlt két esztendőben ugyanis a színház felújítása miatt a sportcsarnok adott otthont a rendezvénynek.

Ünnepélyes pillanatok következnek: szalagot kapnak a végzős diákok Fotó: Jámbori Tamás

Az 2016/17-es tanév nem csak ezért különleges. A megszokottól eltérően csak egy végzős osztály diákjaira tűzték fel az osztályfőnökök azt a szalagot, ami jelzi a fiataloknak, hogy rohamosan közeledik a középiskolai évek vége. A beiskolázás az elmúlt években biztatóan alakult. A tavalyihoz képest húsz százalékkal több diákot vettek fel a tanév elején induló kilencedik évfolyam két osztályába. Az igazgató kiemelte: a szalag jelképezi a fiatalkorból a felnőttkorba való átmenetet, és erősíti azt, hogy készen állnak az ifjak a megmérettetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!