Körmend

2013.09.23. 12:50

A nagy platán alatt

Szakmai úton vett részt a szombathelyi Éhen Gyula Kör, ennek részeként felkeresték az uniós projekt révén megújuló várkertet is.

Kozma Gábor

Az egyesület a természetvédelmi objektumokat tanulmányozta a térségben, ennek nyomán látogattak el a várkertbe. Itt legalébb a több száz éves, védett óriás platán nézték meg, amely valóságos biológiai gyár: számos fajnak ad otthont és védelmet. Az itt élők szerint rendkívül erős a kisugárzása, s ez jótékonyan hat az emberi szervezetre.

A kör tagjai közös fotót készítettek a védett óriás platán alatt (Fotó: Kozma Gábor)

 

A növénykertben egy uniós, Körmend-Muraszombat projekt révén fejlesztettek. Új csatornát, kis szigetet, hozzá térbútorzatot és vízközmű létesítményeket építettek. A tagok elmondták, hogy a kertnek ez a része akár országos minta is lehetne, ha jutna erő és idő a rendszeres gondozásra és karbantartásra. Ez a probléma ismerős a szombathelyi közterületek, parkok esetében is, hallottuk. A szakmai látogatás végén a kör tagjai közös fotót készíttek a nagy fa alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!