Körmend

2013.12.02. 14:25

Adventi hangulat a körmendi főtéren

Újra benépesül a Szabadság tér, az adventi nagy koszorú mellett kulturális programok szórakoztatnak.

Kozma Gábor

Az idén a hagyományostól kissé eltérően elsősorban a vidámságra, szórakoztatásra helyezik a hangsúlyt a szervezők, a kulturális központ munkatársai. Az immár természetes, hogy a hagyomány és az áhitat is helyet kap az adventi szombatokon. A városgondnokság által készített adventi koszorún a helyi történelmi egyházak egy-egy lelkésze, képviselője az első három, majd advent negyedik szombatján, a város polgármestere, Bebes István ünnepi köszöntőjét követően a negyedik gyertya lángját lobbantja fel.

A főtéri adventi programok sok gyermeket és szülőt vonzanak (Fotó: Szendi Péter)

December 1-jétől minden este kinyílik egy-egy ablak a város adventi kalendáriumán, hogy a vetélkedések nyertesei elnyerjék jutalmukat. Óvodások és kisiskolások adnak műsort szombatonként a kisszínpadon. Koncertezik a Sorry ›N, Pap Rita és Bodnár Attila, Auth Csilla, zenél a Faterock zenekar, a Spectrum zenekar. A programok során fellép Maksa Zoltán humorista. A decemberi hétköznapok is élményekben bővelkednek, hiszen Körmendre látogatott az igazi Mikulás Finnországból, elhozva ajándékait a gyerekeknek és körmendi apróságok rajzait viszi el a Rovaniemiben található kiállítóhelyre.

A továbbiakban Écsi Gyöngyi Szőlő Kálmán kalandjaiba avatja be a kicsiket, az ADI Klub Mikulás moziba, a Kaszt pedig Angyaljátékra várja őket. Megnyílik a 3 F-K Fotóklub Körmend 3. „gombostűs” kiállítása a városi kiállítóteremben. Karácsonyi műsorral készülnek a kórusok, a néptáncosok, a zeneiskolások és a katolikus plébánia hittanos gyermekei is az adventi időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!