Körmend

2015.06.01. 08:31

Bebes István: - Elkeserítőnek tartom, hogy lassan mindenhová kamerákat kell telepíteni

Körmend – A városi javak védelméről, a kastély további fejlesztéséről tárgyaltak a képviselők.

A testületi ülésen Bebes István polgármester kijelentette: folyamatosan bővítik a városi kamerahálózatot, amely a megelőzést, a felderítést szolgálja. – A Várkertben többször vandálok tették tönkre a játszóteret, ezért ajánlatot kértünk egy biztonsági kamera felszerelésére – mondta a polgármester. Hozzá tette: egy sajnálatos esemény, az egyik köztéri szobor megrongálása is indokolja a kamerázást. – Elkeserítőnek tartom, hogy lassan mindenhová kamerákat kell telepíteni. Azért, hogy a közösségi értékek ne sérüljenek, vagy legalább az elkövetők felelősségre vonhatók legyenek – jelentette ki. A képviselők a telepítés mellett döntöttek.

A Batthyány Örökségközpont kialakításáról is részletes tájékoztatást kaptak a képviselők. Az Örökségközpont projekt az egész kastély épületsorát érinti, hosszú távú feladat. A Látogatóközpont gépészetének, villamossági- és színpadtechnikai, belsőépítészeti feladatainak elvégzéséhez, tereinek megnyitásához további pályázatokra van szükség. A költségbecslések és közbeszerzési árajánlatok alapján 15,2 millió forintot különítettek el erre a célra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!