Körmend

2013.07.01. 15:07

Értéktár, kiállítás

Körmend – A képviselő testület legutóbb foglakozott a helyi értékárral és egy pályázattal, amely a helytörténeti kiállítás jövőjét alapozná meg.

Kozma Gábor

A települési értéktár bizottság szervezi majd a településen fellelhető nemzeti értékek azonosítását, létrehozza a településen fellelhető nemzeti értékek adatait tartalmazó gyűjteményt és megküldi azt a megyei értéktárba - hangzott el a testületi ülésen. A képviselők döntése értelmében létrehozzák majd a települési értéktárat, de külön bizottságot már nem.

A sokrétű feladattal a társadalmi ügyek bizottságát bízták meg. Pályázni fognak a helytörténeti állandó kiállítás megújításáért is. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának rendelet útján kiírt pályázata kínálhat segítséget a 19 éve létrehozott Nemzedékek Öröksége című helytörténeti kiállítás megújítására.

A Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum két ütemben végezné el a feladatot. Elsőként az előkészítés adna munkát, amely tartalmazza a látványtervet, az installáció tervezését, valamint a belsőépítészeti tervezést és munkákat. Ezek révén a jelenleg irodaként és raktárként szolgáló helyiségek kiállítótérré alakulnának át.

A megvalósításra a második ütemben, 2014-ben kerülne sor, mely egybeesik a város alapításának 770. évfordulójával. Az első ütem megvalósításának költsége 16 millió forint, amelyhez a fenntartó önkormányzatnak 10 százalékos önerőt kell biztosítani. Ezzel valószínűleg nem is lesz gond, látva a képviselők hozzá állását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!