Körmend

2015.08.16. 19:28

Gyerekek nyerték a főzőversenyt – Megvan Körmend város bora is

Körmend – Lakodalom hangulata lett az evésnek, ivásnak zenélésnek vasárnap estére a Batthyány kastély oldalkertjében.

Bakos Ágnes

Munka folyt egész nap a területen: 21 csapat főzött, a szakmai zsűri kedvence a tüzér rostélyos volt, amit gyerekek készítettek.

Nem azért nyertek, mert gyerekek, hanem mert tényleg annyira jól sikerült az étel – mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a zsűri elé a készre kínált ételek kerültek, csak a csapatszámot tudták, nem a készítőket.

H. Vörös Márta, a Körmendi Kulturális Központ igazgatója szerint a Bandérium Kölykök főztje is azt bizonyítja, hogy megvan az utánpótlása az egyébként is összetartó körmendi közösségeknek.

Persze nem a győzelem volt a fontos a főzőversenyen, hanem a részvétel. Nem is akármilyen: a jó hangulat, a vidámság minden kondér mellett ott volt. Pilnay Zoltán mesterszakács, a zsűri egyik tagja kiemelte, hogy az étel helyi jellegét is figyelték és pontozták.

Készült tejszínes vadragu és földimogyorós csirkemell medvehagymás tócsnival. Gölbasi vitézei cukkinis török lecsóval járultak az ítészek elé. Gazdagon fűszerezett, pácolt sertéstarjával, speciális török fűszerekkel gazdagították a hagyományos magyar lecsót. Készült „sportos” étel is: a körmendi kick-bokszosok barnasörben sült velős csülköt készítettek héjában sült vajas, fűszeres burgonyával.

Édességből sem volt hiány: rengeteg „fogd és vidd” süti között kellett döntenie a zsűrinek, hogy melyik a legfinomabb. A szedres tulipánkehely győzött, Pappné Horváth Ildikó remekműve, ami immár Körmend város hivatalos süteményei közé emelkedett.

 

Eldőlt a borverseny is: a Major-Árva Borház 2012-es vaskeresztesi merlot-ja lett Körmend város bora 2015-ben. A nedűt kedden, a KASZSZA, vagyis a Körmendi Augusztusi Szabadtéri Színházi Alkalom előadásán már megkóstolhatják a látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!