Körmend

2015.08.15. 06:29

Hatvan éve érettségiztek - A körmendi Kölcsey gimnázium 11 öregdiákja találkozott

Körmend – Öregdiákok találkoztak a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. Az 1951-1955-ös évfolyam egykori tanulói ünnepeltek – egymást és az egykor együtt töltött időt. Tizenegyen vettek részt a találkozón.

Bakos Ágnes

– Harmincheten kezdtük együtt az osztályt, harmincketten érettségiztünk – emlékezett Papp Gyula. Az egykori diák, a találkozó szervezője elmesélte: Katafáról jártak ide négyen az osztályból, gyalog, mert nem volt autóbuszos közlekedés. Emlékeztetett, hogy dr. Kincs Elek volt az ő idejükben a Kölcsey gimnázium igazgatója. A jelenlegi igazgató, Laczó Tamás az iskola mai mindennapjairól mesélt a 11 emlékezőnek.

A szervező, Papp Gyula nyugdíjas könyvtárigazgató felidézte, hogy az érettségi utáni, ma már történelmi események, 1956. szétszórta az egykori osztályt.



– Volt a soproni egyetemen egy egész osztály, amelyik tanári karral együtt disszidált, abba az osztályba többen erről az évfolyamról jártak, sokan vannak, akik azóta is kint élnek.

A hatvanéves érettségi találkozó résztvevői megkoszorúzták Kölcsey Ferenc szobrát, és felidézték személyes emlékeiket a közösen átélt '50-es évekből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!