Körmend

2014.08.25. 15:40

Házaspárok útja Horvátnádalján - Elkészült a 16. állomás, az özvegységé

Körmend-Horvátnádalja - Vasárnap újabb állomással bővült a horvátnádaljai templom kertjében a Házaspárok útja .

Némethy Mária

Sírig tartó boldog házasság? Az ilyen házasság sohasincs magától, meg kell dolgozni érte. Különösen most, amikor a házasság válságban van.

Ehhez a munkához segítséget és erőt ad a Házaspárok útja , amelyet elsőként a Schönstatt Családmozgalom épített ki a Zánkához közeli Óbudaváron. A másfél kilométer hosszú erdei sétaút állomásai a házasság fontos eseményeit, feladatait, nehézségeit és korszakait jelenítik meg. A rajtuk lévő képek, szentírási idézetek Ozsvári Imri grafikusművésznő alkotásai.

Házaspárok útja épült ki egyházmegyénkben Körmend-Horvátnádalján is. A cél ugyanaz: segítséget szeretnének nyújtani, hogy a párok tudatosan ápolják kapcsolatukat életútjukon, és újra egymásra találjanak, felfedezzék közös hivatásukat, gyermekeiket helyesen neveljék és otthonaikban boldog családi életet éljenek.

Dr. Gyürki László pápai prelátus a Házaspárok útja utolsó állomását, az özvegységét mutatja (Fotó: Szendi Péter)

Körmend-Horvátnádalján dr. Gyürki László pápai prelátus kezdeményezésére építették ki a Házaspárok útját .

- A 15. állomásnál a házasságban töltött éveket, örömöt, bánatot, jót és a nehézségeket köszönik a házaspárok, ám ennél már nagyon sokszor nincsenek együtt - magyarázza dr. Gyürki László. Egyre több család veszíti el a családfőt vagy az édesanyát, esetleg gyermekét súlyos betegségben vagy balesetben. Hitünk szerint ők továbbra is a család tagjai maradnak a mennyben. Ők égi pártfogóink.

Ennek a gondolatnak a jegyében született meg Óbudaváron az út 16. állomása, amely az emlékezés, az özvegység állomása. Horvátnádalján vasárnap volt ennek a megáldása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!