Körmend

2015.12.02. 10:40

Jól áll a bicikliút, a csatornázás és az intézményfelújítás is Körmenden

Körmend – Napok, hetek vannak hátra és három jelentős fejlesztés zárul Körmenden. Most úgy tűnik, tarthatóak a határidők.

Bakos Ágnes

Körmenden jelenleg három olyan beruházás is zajlik, aminek az év végéig el kell készülnie.

Egyrészt tart a Dienes Lajos úti Óvoda és a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium energetikai felújítása. Másrészt a Rábán aluli városrész csatornázási munkálatai, harmadrészt pedig finisébe ért a várost a horvátnádaljai településrésszel összekötő kerékpárút építése.

Terepszemlén tájékozódott Bebes István polgármester arról, hogy mindhárom projekt rendben halad és jelen állás szerint tartják a határidőket a kivitelezők. Sőt: a két ütemben elkészülő kerékpárút esetében a projekt mindkét részét készre jelentették: elkészült az útburkolat, felfestették a burkolati jeleket és használják már a kerékpárosok, gyalogosok. A hivatalos átadást decemberben tartják.

Az óvoda és a gimnázium épületén is kicserélték már a nyílászárókat – de nem mindenütt műanyag az új ablak és ajtó. A Dienes úti óvoda keleti oldalán a műemléki környezet és a homlokzati elemek megtartása miatt fa nyílászárókat tettek fel. Új szigetelést és színezést kapott mindkét épület. Két hét múlva befejeződnek a munkálatok.

Bebes István a csatornázási munkálatokat szemlézi
Fotó: Molnár Dániel

Készül a csatorna a Rábán aluli településrészeken. Összesen 1,7 kilométernyi gerincvezetéket építenek ki, három átemelővel és nyomóvezetékekkel. A fejlesztés 68 lakóingatlan érint – ezzel pedig már mintegy teljes lesz a csatornahálózat Körmenden. Az idén elkészülnek a munkákkal, utána szakaszosan állítják majd helyre az útburkolatot. Ehhez türelmet kér a körmendiektől a polgármester.

– Úgy gondolom, hogy ez a három projekt méltó lezárása lehet az idei évnek – értékelt Bebes István polgármester.

– Az idén több olyan fejlesztést is sikerült megvalósítanunk, amivel javítottuk, bővítettük a város, és az itt élők lehetőségeit, életminőségét.

A polgármester felidézte, hogy sokszor kemény harcot kellett folytatni azért, hogy forrást szerezzenek egy-egy fejlesztéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!