Körmend

2014.09.04. 17:09

Kónya Jánosnak az új körmendi sportcsarnokban is biztos helye lesz

Körmend – Általános tetszést aratott a szurkolók és a sajtó képviselői előtt az épülő és egyre szépülő körmendi sportcsarnok.

Horváth Erika

A szurkolók számára meghirdetett 14 órás időpont nem hoz(hat)ott annyi érdeklődőt a csarnokbejárásra, mint mondjuk egy NB I-es bajnoki kosármeccs, de mintegy harmincan kíváncsian követték a csarnok minden szegletébe Bebes István polgármestert, Zsebe Ferencet, a körmendi kosárlabda klub ügyvezető elnökét, valamint Horváth Balázs sportigazgatót – utóbbi az egyesület megbízásából a kivitelezés minden fázisánál ott van. Láthatóan gőzerővel folyik a májusban megkezdett munka, hogy a tervezett novemberi átadásra (a november 8-ai Körmend–Falco megyei derbi lesz az első hazai meccs) tényleg elkészüljön a TAO támogatásból, illetve kormányzati hozzájárulásból a 740 millió forintos költségvetésű bővítés.

Kristóf László, a körmendi kosárlabdázás atyja, aki a megyeiből az NB I-be vezette a kisváros csapatát – bár a csarnok szomszédságában él és naponta látja az előrehaladást, ezt a lehetőséget sem hagyta ki.

– Szurkolok a csarnokért, és természetesen felidéződik a hőskor is. Az első ásónyomokat mi csináltuk a csapattal, és 1976 márciusában megrendezhettük az első hazai meccset.

Még üres a csarnok (a munkások persze szorgoskodnak benne), de így is jóval impozánsabb, mint a régi formájában. Nyolc méterrel szélesebb lett, a hosszanti felén a régi parkoló felé terjeszkedtek. Már áll az új két sorral magasabb ülőlelátó is.

A csapat törzsszurkolója, Kónya János Zsebe Ferenc ügyvezetőtől érdeklődik a leendő berendezésről (Fotó: Szendi Péter)

Kónya János a középső szektor legelső sora első székének a gazdája hosszú évek óta. Megnyugtatták, hogy nem kell új helyre költöznie.

– Nekem fontos, hogy az eredményjelzőt lássam – mondta. – Már most látszik, hogy jobb és kulturáltabb az új változat, remélem, több néző is elfér, a hangulatra meg biztosan ezután sem lesz panasz.

Igen, jobb és kulturáltabb. Azon felül, hogy a pálya körül már biztosítani tudják a kétméteres semleges zónát, a vendégszektor mellett külön büfét és mellékhelyiséget is alakítottak ki. Az épület déli oldalához hozzáépítettek, az emeleten irodák lesznek, lent pedig az öltözőkön, vécéken, orvosi rendelőn, gyúrószobán kívül büfé és klubhelyiség is a hazai szurkolóknak.

– Bár még ez eléggé korai stádium, az már szembetűnő, hogy látványos lesz a változás. Ráfért a felújítás a csarnokra. Bízom benne, hogy az akusztikája is segít majd bennünket és abban is, hogy időben elkészül – osztotta meg véleményét a Red Devils szurkolótáborának képviselője, Sövegjártó Zsolt. Egyben elégedettségét fejezte ki, hogy a méltányolták kérésüket, hogy a régi helyükön továbbra is állva szurkolhassanak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!