Körmend

2013.12.16. 12:45

Körmend ügyei felgyorsultak - Ukrán szerződés?

Körmend - Erős lendületet vettek a város ügyei, jelentős fejlesztések zárultak le az elmúlt hetekben.

Kozma Gábor

A legutóbbi testületi ülésen több fontos témát is tárgyaltak a képviselők. Bebes István polgármester szólt a most záruló fejlesztésekről, közte egy több milliós projektről, a Batthyány épületegyüttesben található gyerekkönyvtár felújításáról. A korszerűsített intézmény lehetővé teszi, hogy a fiatalabb generációk az olvasás, a könyvek forgatása mellett maradjanakhangsúlyozta. Örömmel jelentette be, hogy egy megállapodás révén több millió forintot spórolhat a város az energián.

Helyi jelkép lett az Olvasó lány Olcsay-szobor, a napokban átadott, milliókért felújított könyvtárnál. Fotó: Szendi Péter

– A gázbeszerzéses tender már lezajlott, több mint 11 milliós megtakarítást értünk itt el. Az intézményi és a közvilágításos villamos energia beszerzés is befejeződött. Egy tender révén jó árat értünk el, a jelenlegi éves fogyasztási adatok alapján, összesen 4,2 milliós lehet a megtakarítás. A közvilágítást illetően pedig 1,8 milliót spórolhatunk. Mindkét beszerzési részt illetően az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt. tette a legjobb ajánlatot, így 2014-ben nem az E.ON szolgáltatja a városban az energiát – mondta Bebes István.

A tenderben 16 önkormányzat vett részt, az összes megtakarítás 118 millió. A polgármester szerint mindez azt bizonyítja, hogy van értelme a piacon versenyeztetni a gáz és villamosenergia szolgáltatást. A képviselők módosították, immáron ötödször, a költségvetési rendeletet. Indokai között a központi költségvetésből, fejezeti kezelésű alapoktól, uniós forrásból kapott pénzeszközök szerepelnek. Itt említhető többek között a bérkompenzációhoz, pénzbeni ellátásokhoz, óvónők béremeléséhez, szociális foglalkoztatás és támogató szolgálat működéséhez, vagy épp a szúnyoggyérítéshez érkezett támogatás. Ugyancsak ebbe a körbe tartozik a pályakezdők alkalmazásához, vagy a közfoglalkoztatáshoz kapott források, valamint a könyvtár minőségfejlesztési programjához, a Várkert megújításának II. üteméhez, vagy az ivóvíz minőségjavító projekthez átutalt összegek. A kiadások főösszegét 2 milliárd 888 millió 979 ezer forintban hagyták jóvá 9 igen, 1 nem és 1 tartózkodás mellett. Jövőre átlag 3 százalékkal emelkednek a személyszállítás díjai a városban, így egy vonaljegy 210, az összvonalas havi bérlet 6.060, az összvonalas félhavi bérlet 4.050, míg a tanulók és nyugdíjasok bérlete 1.990 forintba kerül majd. A fajlesztések részeként több milliós felújítás után átadták a piaci új pavilont is.

Címkék#Körmend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!