Körmend

2013.05.08. 13:45

Lemondásra szólították fel a helyi képviselőt

A pro Körmend Városszépítő Egyesület és a Magyar Szolidaritás mozgalom körmendi csoportja nyílt levelet intézett Szabadi István képviselőhöz.

Kozma Gábor

Arra szólítják fel Szabadi István református lelkészt, önkormányzati képviselőt, hogy mondjon le a körmendi Holokauszt bizottsági tagságáról. A Wrzava Pál és Tompa László által jegyzett levél írói nem tartják etikusnak a városi képviselő viselkedését. Idézet: Miközben Ön szoros kapcsolatot ápol a Jobbik Magyarországért Mozgalommal, részt vesz a listázási kezdeményezéséről elhíresült Gyöngyösi Márton Jobbikos országgyűlési képviselő körmendi rendezvényén - egyben a körmendi Holocaust Bizottságnak is tagja. Úgy gondoljuk, hogy ez a kétszínű viselkedése sérti annak a 208 fő körmendi zsidó embernek az emlékét, akiket Körmendről 1944-ben haláltáborokba hurcoltak. Kérjük, hogy bizottsági tagságát azonnal szüntesse meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!