Körmend

2013.12.08. 18:05

Megszépült a körmendi gyerekkönyvtár

Körmend - Ünnepélyesen is átadták a Batthyány-kastély épületében működő, felújított gyermekkönyvtárt, amely 40 milliós állami támogatásból újult meg.

Farkas Eszter

Balról: V. Németh Zsolt, Bebes István és Mecsériné Doktor Rozália

Az ünnepélyes átadó a színház aulájában volt szombaton délelőtt. Bebes István polgármester elmondta: a pénzből megújult a tető és a homlokzat. A nyílászárókat is kicserélték, felújították.

A tervezés és kivitelezés részét képezi a vízelvezetés is, valamint állagmegóvást is végeztek. Az épületet kívülről is felújították. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a körmendi önkormányzat között korábban megkötött támogatási szerződés nyomán valósulhatott meg a gyermekkönyvtár felújítása, valamint állagmegóvása.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár hozzátette: nagy öröm az, ha egy épített örökségünk megújul.

- Egyszer talán a Batthyány-kastély épületegyüttese is régi fényében pompázik majd, úgy, mint a gyermekkönyvtár - hangsúlyozta az államtitkár.

H. Vörös Márta, a Körmendi Kulturális Központ vezetője elmondta: apróbb munkálatok még hátra vannak, például nemrég érkezett meg a függönykarnis. Ezt követően Mecsériné Doktor Rozália, a Faludi Ferenc könyvtár vezetője kísérte körbe a megújult gyermekkönyvtárban a résztvevőket, hangsúlyozta: évente tízezer gyermek fordul meg a könyvtárban.

 

Címkék#Körmend

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!