Körmend

2013.07.29. 17:22

Módosult a büdzsé

Módosult Körmend ez évi költségvetése. Több dolog játszik közre abban, hogy nagyobb keret áll jelenleg a település rendelkezésére. A többletpénznek ugyanakkor megvan a helye.

Ambrózai Zsuzsanna

A központi költségvetésből bérkompenzáció címén valamivel több mint hárommillió forintot kapott a város. A központi támogatást Csákánydoroszló  önkormányzatának dolgozói kapják. A település ugyanis idén márciustól Körmend város önkormányzatához tartozik, közös hivatalt tartanak fenn. A kompenzáció három dolgozó bérezését érinti.

A feladatellátáshoz kapott támogatásból a hivatal működéséhez szükséges összeget ugyanakkor a körmendi önkormányzat kapja meg. A büdzsét a Vasivíz Zrt. vagyoni helyzetének átalakítása is növeli. Itt részben beszélhetünk csak anyagi juttatásról, jelentős részben ugyanis tárgyi eszközök átvételéről is szó van.

Utóbbi eszközök átvétele folyamatosan történik, az anyagi források átadására később kerül sor. Az önkormányzat osztalékként 8,5 millió forintot kap, amely ugyan növeli a költségvetést, de csak időlegesen, ugyanis a pénznek már megvan a helye. Az összeget ugyanis részben útfelújításra fordítják majd. 

A gazdálkodási tartalék terhére újítanák fel a Bárkaházat, amely  az árvíz, illetve a különböző rongálások következtében került használhatatlan állapotba. Jelenleg az épületből a vizet és a villanyt is kikötötték, így elsődleges annak visszaállítása, valamint magának az épületnek a felújítása. A cél, hogy az ingatlant használhatóvá tegyék különböző célokra. Ennek érdekében előzetes számítások alapján egymillió forintot különítettek el a gazdálkodási tartalékból, amely összeg remélhetőleg fedezi majd a felújítási, helyreállítási költségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!