Körmend

2014.08.17. 20:20

Folytatódott a Körmendi napok rendezvénysorozata

Körmend – Szombaton reggel kosárlabdák pattogása verte fel a Szabadság tér nyugalmát, a Streetballal folytatódtak a Körmendi napok.

Munkatársunktól

A délutáni motoros felvonulást éjszakába nyúló koncertek követték, majd a hűvös vasárnap reggelt bográcsok kezdték felmelegíteni a Várkastély udvarán megrendezett gasztronómiai versenyen. A Körmendi napok streetballt követő szombat délutáni programjai sok érdeklődőt vonzottak a Szabadság térre. Mivel párhuzamosan zajlott a Körmendi Vasparipa Egylet által szervezett túramotoros és veteránjármű találkozó, így adódott a lehetőség, hogy az autók és motorok soproni velocipédesek felvezetésével felvonuljanak a fő téren.

Körmendiek a Körmendi napokon, egy asztalnál balról: Szallár Zoltán, Jene Bogi, Gödölei Vanessza, Albert Ábel, Albert Vanda.

Szabó Anita Eszter, az egylet elnöke elégedett volt a közel kétszáz jármű fogadtatásával, a tapsoló, integető, fényképező emberek sokaságával, örült, hogy megmozdulásuk újabb színt hozott programokba. Persze olyan is volt, akit a látvány, helyesebben a motorberregés teljesen megdöbbentett: mellettem állt egy hároméves forma kisfiú, aki egy hirtelen feldübörgő motor hangjától fenékre ült az ijedtségtől.

A délután és az este koncertekkel folytatódott, megérdemelten aratott nagy sikert a hazai Soulwave fellépése. (Éjszaka az Ivan and the Parazol énekese állapította meg, amikor két számuk között egy néző pálinkával kínálta, hogy „érdekes, itt minden hazai!")

Az egyetemista Albert Vandát öccsével és a barátaival Szabó Ferenc és Deev duójának műsora, valamint a többi koncert vonzotta a térre, és elégedett volt a hangulattal. Dienes Sándor bolti kiszállító is azt mondta, hogy igazán jól érzi magát, főként arra büszke, hogy csapatával, a Majjösszel vegyes kategóriában a másodikak lettek a Streeballon. A Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár munkatársai egy kérdőív segítségével kíváncsiak arra például, hogy ki honnan érkezett, valamint a programokat hány pontra értékelik az idelátogatók.

Pál János, a Vasparipa Egylet motorosa. Fotó: Jámbori Tamás

Vasárnap délelőtt a Batthyány-kastély nyugati udvarán egyszerre kezdődött el a Batthyány Lovasbandérium hagyományőrző élménytábora és az Ízkavalkád – ételek szabadtűzön elnevezésű főzőverseny. Az 1-es sorszámú csapatban szorgoskodott Árvai Pál, a Major-Árva Borház vezetője is. 2012-ben és tavaly is az ő vörösboruk lett Körmend Város Bora. Miközben Horváth Percsák Sándor gondoskodott a jó ebédhez szóló a nótáról, azt kérdeztem a borásztól, hogy a mesterhármasért indul-e az idén. Azt válaszolta, illő, hogy most fehérbor nyerjen, és Mándli Tibor borászt tartotta az esélyesnek.

A zsűri viszont Németh Gábor cabernet franc borát hozta ki győztesnek. A főzőversenyen Tangl Balázsné tanárnő a Rábavirág táncegyüttes képviseletében elmondta, hogy míg ők tárkonyos pulykaragu levest készítenek, addig férjeik Mákvirág néven szintén főznek. Hadnagy Andrástól, az egyik Mákvirágtól tudom, hogy ők „padlás pörküttel" neveztek a versenyre, ami a pince pörkölt ellentéte, mivel a bele való füstölt csülök a padlásról származik. A napot aztán ismét koncertek zárták a zenére éhes körmendiek örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!