Körmend

2014.12.01. 09:25

Segítség az iskolának

Körmend - Ma már nem lehet meg egy hatékony iskola a korszerű informatika nélkül. Csakhogy az eszközök drágák.

Kozma Gábor

Minden iskolaigazgató álma, hogy sok gyerek üljön a még több monitor előtt, hiszen ez azt jelenti, hogy van elég tanuló és eszköz a korszerű oktatáshoz. Körmenden az országos átlagnak megfelelő a számítástechnikai ellátottság, s ebben nagy szerepe van a helyi vállalkozásoknak. A város iskolái jól szerepelnek a különféle versenyeken, s ebben szerepe van a korszerű technikának is. Legutóbb a helyi ADA bútorgyár jóvoltából 33 korszerű LCD monitorral gazdagodott az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola. Az eszközök ezentúl a magasabb színvonalú oktatást szolgálják az intézményben, ahol egyébként nagy hagyománya van az informatika tanításának.

A cég képviseletében Kovács Katrin és Huszár Paul ügyvezető igazgatók, valamint Bognár Balázs adták át a monitorokat az iskolának. Huszár Paul elmondta, hogy a gyár jó kapcsolatot ápol a várossal, intézményekkel. Most 650 főt foglalkoztatnak, a dolgozók közül sokan kezdték tanulmányaikat az Olcsaiban. Az átadón jelen volt Bebes István polgármester, valamint Farkas Tiborné, a Klebersberg Intézményfenntartó Központ körmendi tankerületének igazgatója. A polgármester a város és a gyár közötti kapcsolatot méltatta, mondván: a bútorgyár kiemelkedő szerepet tölt be a település és a térség életében is. Az iskola részéről Fazekasné Mittli Piroska igazgatónő köszönte meg a felajánlást. A monitorok nagy segítséget jelentenek, hiszen évről-évre többen tesznek informatikai vizsgát az iskolában. Az új eszközöket az informatikai és fejlesztő szaktantermekbe, valamint a könyvtárba helyezték el, így egyszerre több területen is használhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!