Körmend

2015.11.16. 18:14

Szalonnával jubiláltak a körmendi Seniorok

Körmend – Fontos eseménye volt az ősznek a Senior Néptáncegyüttes jubileuma. Fellépett Szalonna, hatalmas sikerrel.

Kozma Gábor

Meghívták a jubileumra Szalonnát, vagyis Pál Istvánt és bandáját, akik az est fénypontjaként emlékezetes koncertet adtak. A zenekar a magyar népzenei élet meghatározó együttese, vezetője Pál István komoly zenei nevelést kapott. Édesapja a kijevi operaház karnagyaként dolgozott, édesanyja pedig szolfézstanárként főleg azon munkálkodott, hogy a Kodály-módszert meghonosítsa Kárpátalján. Így nem véletlen, hogy Szalonna mára az ország egyik meghatározó népzenésze a maga 35 évével.

Pál István Szalonna elsöprő sikert aratott, harsogott a terem
Fotó: Jámbori Tamás

Elismertségét jelzi egyebek között a Liszt Ferenc- díj. Szalonnáék Körmenden is kitettek magukért, a Zöld erdőben de magos a juharfa kezdetű összeállításnál harsogott a kulturális központ nagyterme, a fiatal és idősebb táncosok együtt énekelték az ismert dalokat. Bebizonyosodott: nem véletlen, hogy Pál István és bandája az ország első számú népzenei csapata, akik    nem csupán jól muzsikálnak,   hanem azt is pillanatok   alatt elérik, hogy a közönség többé  ne tudjon szabadulni a magyar   népzene  sodró erejétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!