Körmend

2014.03.21. 15:24

Száz szál gyertya a születésnapi tortán

Magyarnádalja – Nagy napra ébred ma Mariska néni, ugyanis 100. születésnapja alkalmából köszönti fel őt népes családja és a település vezetősége. Még levél is érkezett a falu legidősebb emberének.

Farkas Eszter

Leidenbach Pálné, azaz Mariska néni éppen ma tölti be századik életévét. Népes rokonsága a jeles nap alkalmából köszönti fel otthonában a sokat megélt dédnagymamát. Mariska néni 1957 óta lakik a településen, a szerelem azonban már jóval korábban rátalált. Férjével, Pállal 1939 júliusában kötött házasságot, hosszú és boldog éveket tölthettek együtt. Férjét 1997-ben veszítette el. Mariska néninek nyolc gyermeke született, akik sok unokával és dédunokával örvendeztették meg. Egészségi állapota sajnos az utóbbi években leromlott, most egyik lánya gondoskodik róla. Mariska néni minden viszontagság ellenére jókedvűen néz a napok elé.

Az ünnepeltet illő tisztelettel, ajándékokkal lepte meg nemcsak a népes család, hanem Nagy Sándor polgármester is. Nem érkezett üres kézzel, hiszen a 100. születésnap alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök oklevelet küldött a falu legidősebb emberének. Ezzel hivatott kifejezni a szépkorú polgár iránti tiszteletet, további jó egészséget és boldog éveket kívánva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!