Körmend

2017.04.17. 12:08

Turisztika tíz évben - Tíz éve nyitott az iroda Körmenden

Körmend - Tíz évvel ezelőtt nyitott a helyi turisztikai iroda, jelentős önkormányzati támogatással. Az évek során jelentős intézménnyé vált.

Kozma Gábor

Az évforduló alkalmából Zágorhidi Czigány Ákos, a Vasi Hegyhát-Rábamente Közhasznú Turisztikai Egyesület elnöke elmondta, hogy a körmendi irodát a helyi önkormányzat segítségével indították el a színház aulájában. Évekig itt működött és fogadta a látogatókat.

- Aztán 2011-ben elindult a Körmend és Vasvár térségének turisztikai együttműködésére szerződött egyesületünk is. Az összefogást Bebes István polgármester az elejétől fogva támogatta. Később egy megállapodás keretében az egyesület vette át a várostól az iroda működtetését. Ennek köszönhetően került át a főtérre, méltó helyére.

A helyiséget és a hozzá tartozó raktárt az önkormányzat adja, és hozzájárul egy turisztikai munkatárs bérének finanszírozásához is - hallottuk. Az elnök kifejtette: a város és az egyesület közötti jó kapcsolat megmutatkozik a budapesti szakkiállítások kapcsán is, ahol rendszeres vendég Bebes István. - Részt vállalunk térségi prog-ramok szervezésében is. A 2014-2020 közötti időszakban 51 település vidékfejlesztési folyamatait segítjük majd - hallottuk.

Késmárky Flóra Kata irodavezető azt emelte ki, hogy a belföldi és külföldi turisták és a helyiek informálása mellett kiadványokkal is szélesítik a tájékoztatást. - Népszerűsítjük a körmendi és a környékbeli látnivalókat, programokat, mégpedig minden időben és fórumon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!