Körmend

2015.05.04. 13:08

Vandálok: vörös festékkel öntötték le a körmendi Várkert szobrait - A kamera mindent látni fog

Körmend - Vörös festékkel öntötték le a körmendi Várkertben a Vertumnus és Pomona szoborcsoportot. Az eset a napokban történt, nyomoz a körmendi rendőrség. Nem ez volt az első hasonló rongálás a területen.

Bakos Ágnes

Bebes István polgármester elmondta: egyáltalán nem egyedi a vandalizmus, ami most a szobrot érte. A játszótéren is többször jártak már rongálók, törtek, zúztak. Éppen ezért döntött az önkormányzat arról, hogy térfigyelő kamerákat helyeznek el a terület állandó felügyeletére. Bebes István emlékeztetett: a Rába-hídnál már működik a rendszer és továbbépítenék. A Várkert lesz a következő, ahol kamerák őrizhetik a közbiztonságot. A cél az, hogy látható legyen, ki jön-megy a területen, hiszen akkor könnyebb lesz a rongálások felderítése. Körmend több frekventált pontjára is kerülhetnek majd térfigyelő kamerák, de a polgármester szerint az lenne az igazán jó megoldás, ha a körmendiek maguk is nyitott szemmel járnának, és figyelnének a közös értékekre. Bebes István emlékeztetett: évente mintegy egymillió forintot költ az önkormányzat a játszóterek rendben tartására, miközben joggal panaszkodnak a körmendiek, hogy nem megfelelő azok állapota. Hiába újítanak fel játszóeszközöket, ha azokat vandálok rendre tönkre teszik.

 

Arra a kérdésre, hogy mennyi pénzből és milyen forrásból kerülhetnek köztéri kamerák a Várkerthez, Bebes István azt mondta: a közelmúltban voltak ez irányú pályázatok, a jövőben is ilyen kiírásban reménykednek, és abban, hogy nyernek is pénzt a kamerák felszerelésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!