Körmend

2014.02.12. 16:45

Csaknem 500 milliós csatornázási beruházás Körmenden

Jelentősen előbbre léphet a város a csatornahálózat további fejlesztésével. A munkák elkezdődtek.

Kozma Gábor

A város csatornázottságának fejlesztéséről tájékoztattak szerdán a Berki vendéglőben. Bebes István polgármester elmondta, hogy folyamatos az ezirányú fejlesztés, s bár korábban szerettek volna nagyobbat lépni a csatornázottságban, ez nem jött össze. Most viszont igen: egy 415 milliós sikeres pályázat révén megújulhat, kiépülhet a városrészi hálózat.

– A nagyszabású munkálatok Alsóberkifalut, Felsőberkifalut ás Horvátnádalját érintik. A városban most 76 százalékos a csatornázottság, s ha a projekt megvalósul, 87 lesz – hallottuk.

Csatornaépítés Körmenden: 87 százalékos lefedettség év végére (Fotó: Horváth Csaba)

Dr. Kohut Viktor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója is méltatta az eseményt, hozzátéve: cél a teljes csatornázottság elérése, a kommunális szennyvíz teljeskörű begyűjtése és tisztítása. Ezáltal csökken a talaj terhelése, kulturáltabbá válik a lakókörnyezet és a helyi szennyvíztisztító is kiegyensúlyozottabban működhet. Célzott arra is, hogy a mostani beruházás egy regionális szennyvízcsatorna-rendszer irányába mutat, amelynek több külső település is tagja lehet. A fejlesztést egy zalai cég nyerte el. Képviseletében Barabás Miklós műszaki igazgató már konkrétumokról is szólt.

– Három brigáddal pár hete elkezdtük a munkát, kihasználva a jó időt. Megépítettünk 600 méternyi gerincvezetéket, 56 házi bekötés történt. Újabb brigádok jönnek, jól haladunk. A határidő december 31, a sikeres kivitelezéshez minden feltétel adott – mondta. Alsóberkiben nem, Felsőberkiben viszont nyomóvezetéket kell építeni. Horvátnádalján eleve úgy alakítják ki a rendszert, hogy az a regionális hálózattal adekvát legyen. A fejlesztés révén több mint ezer ember életminősége javul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!