Körmend

2015.08.06. 16:10

Visszaszámolnak már Körmenden – egy hét múlva Körmendi Napok

Körmend – Hat nap és hatvanféle program – erre készülhetnek az idei Körmendi Napok látogatói. Mintegy hétszáz fellépő gondoskodik a közönség szórakoztatásáról.

Bakos Ágnes

Kiállítások nyílnak, koncertek, gasztronómiai rendezvények, színházi előadás várja az érdeklődőket – sorolta H. Vörös Márta, a Körmendi Kulturális Központ, Múzeum és Könyvtár igazgatója. Emlékeztetett, hogy az idén 52. alkalommal lövik fel Szent István vigíliáján a tűzijáték rakétáit, amelyet megelőz a csónakfelvonulás, a hagyományőrzők bemutatói.

A hétköznapi programokat az esti órákra időzítették a szervezők, szombaton és vasárnap viszont egész nap érdemes lesz felkeresni a város központját – mondta az igazgató.

Az idén is lesz borverseny, ahol a 2015-ös év Körmend Város Bora címéért folyik a küzdelem a pincészetek között. Nem marad el a rendkívül népszerű főzés sem: a vasárnapi ebédet a város lakói szabad tűzön készítik el, amelyet kóstolójegy ellenében bárki megízlelhet.

Esténként népszerű előadók adnak koncerteket: fellép a Spektrum, a Best Of, a HoneyBeast, a Carbonfools, valamint Dobrády Ákos, Kovács Kati és Szandi is.

A néptánc és a népzene két este is főszerepet kap: a Senior Néptáncegyüttes tízéves jubileumát vendégekkel ünnepli, a tűzijáték után pedig Nemzetközi Néptáncgála lesz a kastély udvarán, ahol a Béri Balogh Ádám Néptáncegyüttes meghívására sokszínű forgatag szerepel a színpadon.

A legkisebbeket sem érdemes otthon hagyni: meglepetés mindig lesz, ezt ígérik a szervezők.

A kastély oldalkertjében hagyományőrző élménytábor működik szombattól, a szintén tíz esztendeje alakult Batthyány Lovas Bandérium és vendégei ütnek tanyát. A Bandérium születésnapján felszentelik új zászlójukat és kiállítást is nyitnak.

H. Vörös Márta, a Körmendi Kulturális Központ igazgatója kiemelte:

– A néhány éve született jelmondat ezekben a napokban különösen igaz: Körmend – ahol minden időben, mindig jó együtt lenni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!