Kosárlabda

2014.01.31. 12:58

110. alkalommal találkozik a ZTE és a Körmend

Körmend – A Zalakerámia–ZTE KK vendége lesz szombaton az Egis Körmend együttese a férfi kosárlabda élvonal 19. fordulójában. A találkozó 19 órakor kezdődik.

Németh Zsolt

Nincs még egy ilyen régre visszanyúló múlttal rendelkező párharc a honi kosárlabda élvonalban – 110. alkalommal feszül egymásnak a két csapat. A ZTE a Debrecenben korábban sikeresen dolgozó Raúl Jimenez irányításával igyekszik talpra állni, aki Völgyi Pétert váltotta a kispadon. A Körmend viszont jó sorozatban van, zsinórban nyolc bajnokit nyertek meg a piros-feketék, akik közül vesesérülése miatt most is hiányozni fog Török Rolland.

Hencsey Tamás óva inti a játékosokat az elbizakodottságtól a nyolcmeccses győzelmi széria után is. Fotó: Szendi Péter

– A többi magas játékosunk egyelőre úgy tűnik, hogy rendben van, ez talán jó hír – kezdte gondolatait a csapat vezetőedzője, Hencsey Tamás. – Fodor Gergely a múlt hétvégén épp a mérkőzés előtti este lázasodott be. Csütörtökön már végzett egy kis különmunkát, nem tudom, hogy számíthatunk-e rá szombaton. Nehéz lesz készülnünk a Zete játékából, hiszen csak a Nyíregyháza elleni találkozójuk adhat támpontot. Arra tudtak felkészülni az új vezetőedzővel. Most viszont megint volt egy hetük arra, hogy valami újat gyakoroljanak. Ahogy láttam, ők is igyekeznek majd letámadni, próbálnak gyors kosárlabdát játszani. Mindig azt szoktam mondani, hogy ilyenkor az a jobb, ha saját játékunkra koncentrálunk. A héten igyekeztünk erre felkészülni. De a taktika mellett minden nap elmondom a játékosaimnak, hogy a győzelmi sorozatunk nem szabad, hogy elaltassa, vagy elbizakodottá tegye őket. Nem vagyunk verhetetlenek, minden sikerért meg kell küzdenünk, és ahogy számoltam, a hátralévő négy mérkőzésünkből hármat meg kellene nyernünk ahhoz, hogy elérjük a célunkat – a középszakaszban a felsőházban szerepelhessünk. Két lábbal a földön kell maradnunk, és csak a következő mérkőzés számíthat.

A ZTE erős kezdő ötössel rendelkezik, és minden bizonnyal paprikás hangulatú mérkőzés lesz szombaton, telt ház előtt. Észnél kell lennünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!