Kosárlabda

2006.08.29. 02:29

Légiós, Lopatka ajánlólevelével

Körmend (fp) - Az immár háromszoros válogatott Ferencz Csabával három-, Fodor Gergővel, Trummer Rudolffal és Vavra Péterrel pedig két-két éves szerződést írt alá a Lami-Véd-Körmend kosárlabdacsapata.

Mórocz Zsolt

Zajlik a csapatépítés Körmenden, és ami jó hír a piros-feketék szimpatizánsainak: a jelen és a közeljövő mellett már jó előre is tekingetnek a Rába-partiaknál. Fodor Sán-dor, a csapatot működtető társaság ügyvezetője elmondta, Fodor Gergővel, Vavra Péterrel és Trummer Rudolffal 2008-ig, míg Ferencz Csabával új, 2009-ig szóló szerződést írtak alá. Tóth Gergő korábban 2011-ig kötelezte el magát, Kutasi Gergő és Mujanovics Samir esetében pedig az előttünk álló évadra érvényes kontraktusban állapodtak meg. Szóban megállapodtak Máté Balázzsal és Kinter Györggyel is, mindketten három évig erősítenék a Lami-Véd-Körmendet, és a közelgő idényt kizárólag a kosárlabdának szentelnék. Az immár harmadik hete készülő együttes hamarosan lejátssza első barátságos mérkőzését, Sabáli Balázs tanítványai szerdán 18 órától Székesfehérváron a bajnoki ezüstérmes Albacomppal találkoznak. Ez lesz a próbajátékon lévő amerikai irányító, Chauncey Leslie első hivatalos fellépése körmendi színekben. Meglehet, nem ő lesz az egyetlen tesztelés alatt álló külföldi, tekintettel arra, hogy hétfőn este megérkezett a 30 éves, 203 centis, négyes poszton használható lengyel Tomasz Cielebak, akit barátja, Miroslaw Lopatka is jó szívvel ajánlott volt csapata figyelmébe. Cielebak a lengyel nyolcadik Polpharma alkalmazottjaként tavaly 9,6-os pont-, és 5-ös lepattanóátlagot produkált a Dominet Basket Ligában. Az elmúlt három szezont a gdanskiaknál töltötte, előtte a Czarni, a Slask és a Legia kötelékébe tartozott. Csütörtökig marad, de ha a szakvezetés úgy látja, családi ügyei hétvégi elintézése után a jövő héten is a Rába-partiak rendelkezésére áll. Hír még a csapatról, hogy szeptember 22-24-e között a lengyel Tarnów, valamint két osztrák gárda, a Fürstenfeld és a St. Pölten vendégszereplésével rendezik meg a Mogyorósy Szilárd-emléktornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!