Kosárlabda

2007.03.16. 13:59

Máris sikerült?

Körmend - Simán, néha már harminc pont feletti különbséggel is vezetve, magabiztosan nyerte az MK negyeddöntő első felvonását a Körmend a gyengén tejesítő Univer ellen (90:62).

Németh Zsolt

A vendégeknél hiányzott a részleges bokaszalag-szakadással bajlódó McClendon, míg a Körmendben továbbra sem vállalta a játékot a régóta maródi Mujanovic és Trummer. Fodor Gergely ezúttal is bemelegített, minden eshetőségre felkészülve.

A mérkőzés eleje nem azt mutatta, hogy szükség lenne a sérült játékos beállására, mivel a két csapat eltérő sebességgel kezdett. A Körmend öt perc alatt 12:0-ra húzott el. Váltani kényszerült az Univer, bejött Csaplár-Nagy, ő szerezte jobbára a vendégkosarakat, de ezzel sem mentek sokra a kecskemétiek, mert a héten lázasan fekvő Ferencz Csaba szinte a betegágyból érkezve alaposan megszórta őket. A 12. percben öt triplánál tartott a körmendiek "Fepuja ", ekkor már húsz pont felett volt a különbség. Sőt, már 25-tel is ment a Körmend, de az első játékrész utolsó perceiben Adams éledt fel a vendégoldalon, és hat pontjával húszon belülre hozta a gyengékedő Univert.

A harmadik negyedet ismét meghúzta a Körmend. Az is a hazaiak malmára hajtotta a vizet, hogy a vendégeknél idejekorán kipontozódott az indiszponáltan játszó Celej, aztán Radovanovic, majd nemsokára Lopatka is. A meccs ezen szakaszában Ledoux és Fodor Márton remekelt, majd Leslie is belekezdett a pontgyártásba, így amikor a légiósoknál lelkesebben játszó kecskeméti fiatalok voltak jobbára a pályán, akkor épp a csereként beálló Máté Balázs duplájával már 33 ponttal vezetett a Körmend. Főként Vida és Soós teljsesítményének köszönhetően végül harminc ponton belül zárt az Univer, de ezzel az eredménnyel a Körmend jó eséllyel pályázik a Magyar Kupa négyes döntőjére. Visszavágó szombaton, Kecskeméten.

Sabáli Balázs: - Nem engedtem egy pillanatra sem leülni a csapatot, az utolsó negyedet így is a kecskeméti juniorok nyerték. A minél nagyobb különbség elérése volt a cél, sikerült a tervünk.

Meszlényi Róbert: - A kupa volt az egyetlen esélyünk egy idei jó eredményre, de ezt nem gondolta így mindenki. Több játékosom lélektelenül teljesített ma.

További eredmények, Pécs-ZTE 107:72, Szolnok-Nyíregyháza 76:53, Albacomp-Dombóvár 101:70. Visszavágók, péntek, 18.00: Dombóvár-Albacomp, Nyír-egyháza-Szolnok. Szombat, 18.00: ZTE-Pécs, Univer- Körmend.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!