Kosárlabda

2007.05.14. 02:29

A Falco szerzett előnyt

Körmend - A kiegyenlített első félidő után a Falco KC Szombathely robbantott, és 25 ponttal legyőzte a hazai pályán kosarazó Lami-Véd Körmendet a három nyert meccsig tartó bajnoki elődöntő első találkozóján.

Horváth Erika

A Falco négy támadást is elügyetlenkedett, négy személyi hibát is begyűjtött, mindeközben Ferencz és Leslie is beköszönt (3. perc: 7:0). Alekszejev a 4. percben egy büntetővel mutatta be csapatát, de továbbra is a sok labdát szerző Körmend vezényelte a játékot - Szekulovics mesternek időt kellett kérnie. Fraizer és Kálmán kosarával, illetve a zónavédekezéssel valamelyest rendezni tudta sorait a szombathelyi gárda, ám ha a palánk alá tudtak kerülni a körmendiek, főként Leslie és Ferencz, menthetetlenül kosárral - duplával vagy büntetőkkel - fejezték be támadásukat. A 8. percben Leslie 10 pontra tornázta a különbséget (21:11), de még ugyanebben a percben Alekszejev és Kálmán ötre apasztotta. Ez is jelezte, hogy még nem lefutott a meccs, sőt. Tovább araszolt a Falco, az első negyed végéig egy pontra zárkózott. A második játékrész első három percében csupán egy körmendi kosár született, aztán Fraizer egy elcsent labdával megint egy pontra csökkentette a távolságot. A Falco próbálta Alekszejevet megjátszani a palánk alatt, de ez a jó körmendi védekezés miatt nem nagyon ment. A Rába-partiak viszont távolról egyre pontosabbak voltak (15. perc: 31:25), ám a Falcót most sem tudták leszakítani. A 19. percben a mérkőzésen először a sárga-feketék vezettek (36:37). Az utolsó másodpercben azonban Leslie három büntetőt is dobhatott, így a hazaiak térhettek minimális előnnyel pihenőre (40:39).

Szünet után a Körmend nem talált két és fél percig kosárba, négy ponttal ellépett a Falco (40:44). Kimaradtak a körmendi távoli kísérletek, csupán a palánk alatt Metelski tartotta a hazai frontot. Átfordulni látszott a kocka, az egyre több lepattanót szerző, nagyszerűen védekező, lendületesebben támadó Falco átlépte a tízes pontkülönbséget (28. perc: 47:58). Mivel egy 9:22-es harmadik negyedet repesztett a Falco, 12 pontos vendégelőnyről indult az utolsó 10 perc. Feigl volt az, aki egy triplával és egy ziccerrel (még) tovább tudta lendíteni csapatát. A sárga-fekete tábor örvendett, a körmendiek még megpróbáltak lelket verni övéikbe, de a Rába-partiak rengeteget hibáztak, így egyre csak nőtt a különbség - a 34. percre 21 ponttal (49:70). A falcósok nagyon koncentráltan játszottak, a Körmend viszont nem volt olyan határozott, hogy esélye lehetett volna ebből a mély gödörből kikászálódni. Sabáli Balázs is érezte ezt, és az utolsó 4 percre a legfiatalabbakat is felküldte a pályára, de a szombathelyiek is a fakóval fejezték be a találkozót.

A Falco nyerte tehát az elődöntő első csatáját. Folytatás szerdán 18 órától az Arena Savariában. A másik elődöntő első találkozóján: Szolnok-Pécs 84:63 (22:19, 17:21, 23:12, 22:11).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!