Kosárlabda

2007.06.04. 02:29

Ezüstérmes a Körmend

Körmend - A Lami-Véd Körmend a döntő harmadik találkozóján csak percekig tudott ellenállni a szolnoki rohamoknak. A hazaiak besöpörték a bajnoki címet, de a rájátszásban nyújtott teljesítményükért és az ezüstéremért a körmendieket is minden dicséret megilleti.

Németh Zsolt

Sima egypontos, hátradőlős győzelem lesz! - mondta Ferencz Csaba, melegítésre érkezve. Mindez hosszabbítás után - toldotta meg a körmendi kapitány, Trummer Rudolf. Bármennyire is fáradt vagyok, jó lenne elrontani a szolnoki ünnepet! - ezt már a keddi találkozó örökif-jú hőse, Mujanovics Samir mondta. Edzője, Sabáli Balázs úgy vélekedett, hogy fejben dől el a meccs. Bármi lehet, ha az otthon, a szurkolóktól kapott aranyérem nem befolyásolja rossz irányba tanítványai gondolatait. Pór Péter, a hazaiak mestere - zsebében szokásos kabaláival, a gyermekei által készített csecsebecsékkel - azon töprengett, hogy a nagy várakozás és a hazai közönség nyomása nem viszi-e bele egy a megszokottnál fegyelmezetlenebb játékba fiait, mert akkor baj lehet.

Eleinte a hazai edző aggodalmai tűntek jogosabbnak, Vavra duplájával indult a pontgyártás, majd Trummer és Ferencz is triplával köszönt be, előbbi meg is ismételte találatát. A 7. percben négy ponttal ment a Körmend, de nagyon sok személyi hiba csúszott a vendégek játékába. A Szolnok Molnár beállása után felpörgött, és megfordította az állást, így öt ponttal a hazaiak voltak előrébb tíz perc után. Némiképp szerepe volt ebben a játékvezetésnek is. A találkozó 13. percében a körmendi tábor például megtapsolta, amikor a szolnokiak addigi második csapatszemélyijét ítélték meg a bírók. A vendégeknél ugyanis ekkor már kilenc volt. Abban viszont kevésbé volt szerepe a játékvezetőknek, hogy egyre tanácstalanabbá vált támadásban a vendéggárda, így tíz pont fölé nőtt a hazaiak előnye. A 15. percben Sabáli Balázs 15 pontos hazai vezetésnél kért időt, és próbált rendet tenni csapata játékában, de úgy tűnt, hiába. Rengeteg eladott labda, befejezetlen támadás jellemezte a Rába-partiak játékát, két perccel a félidő vége előtt már 21 volt a csapatok között a különség. A Körmend mindössze öt pontot szerzett a második etapban.

Húsz perc múlva bajnokok leszünk! - énekelte a hazai tábor. Kutasi és Trummer triplával hűtötte a kedélyeket, Ferencz labdát szerzett, de mindig volt hazai válasz. Trummer már a 4. tripláját dobta, de néhány hiba után megint húsz pont fölé nőtt a hazai fór. A Körmend gondjait tetézte Vavra 25. percben kapott 4. hibája. No meg az, hogy az Olaj ismét belelendült, a 26. percben már 29 ponttal vezetett. Később már 30 fölé nőtt a differencia, és a fiatalok beállása sem változtatott a helyzeten, így megérdemelten nyert a Szolnok, 1991 után második alkalommal szerezve meg a bajnoki címet.

A Szolnok összesítésben 3:0-ra nyerte a három nyert meccsig tartó döntőt. A körmendiek kétszáz szurkolójuk ünneplése közepette vehették át az ezüstérmet, amit a rájátszásban nyújtott teljesítményük alapján nagyon megérdemeltek. A szolnokiak a klub történetében másodszor kaparintották meg a bajnoki serleget.

Pór Péter: - Nagyon boldog vagyok, köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a sikerhez!

Sabáli Balázs: - Sajnos a félelmem beigazolódott. Hiába kezdtünk jól, később támadásban nem találtuk a megfelelő ritmust, szétesett a játékunk, átrohantak rajtunk. Gratulálok a szolnokiaknak, a szezonban nyújtott teljesítményük alapján megérdemelték a bajnoki címet.

Szolnoki Olaj KK-Lami-Véd Körmend 89:54 (20:15, 23:5, 29:19, 17:15). - Szolnok, 3000 néző, NB I-es férfi kosárlabda bajnoki döntő, harmadik mérkőzés, vezette: Földházi, Papp, Benczúr.

Szolnok: KELLEY 14, HOLLINS 14, Cziczás 8/6, Sabaliauskas 10, Jurkunas 8. Csere: MOLNÁR A. 13, Frana 9, Fülöp -, Tóth V. 5/3, Haraz -, Rezák 6/6, Cseh 2. Edző: Pór Péter.

Körmend: Kutasi 8/6, Ferencz 9/3, TRUMMER 14/12, Mujanovics 9/3, Vavra 5. Csere: Tóth G. 4, Metelski 2, Máté 3/3, Kinter -, Tompa -, Molnár -. Edző: Sabáli Balázs.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 7:9. 7. perc: 11:15. 15. perc: 31:18. 18. perc: 39:20. 23. perc: 50:31. 28. perc: 66:34. 36. perc: 77:47. 39. perc: 85:54.

Kipontozódott: Vavra a 31. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!