Kosárlabda

2007.09.10. 02:29

Pankár Tibor: fél év kihagyás

Szombathely (tg) - A pénteki Falco-Sopron edzőmérkőzésen sípcsonttörést szenvedett a szombathelyi csapat egyik alapembere, Pankár Tibor. A rutinos kosarasra várhatóan fél év kihagyás vár.

Tóth Gábor

- Olyan gyorsan történt minden, hogy nem is tudom pontosan felidézni - fogalmazott Pankár Tibor. - Az biztos, hogy kitámasztottam, de azt nem tudom, hogy megcsúsztam vagy meglöktek-e. Tudtam viszont, hogy komoly a baj, mert nagyon fájt a lábam, és behorpadt a sípcsontom. Egy ideje fájt már a lábszáram, de nem tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget; más előjele nem volt a sérülésemnek. A műtét az orvosok szerint jól sikerült. Bár még mindig fáj a sípcsontom, már emelgetem, mozgatom a lábamat. Elvileg három hónap után probléma nélkül járhatok már, és öt hónap múlva kezdhetem el terhelni a lábamat, körülbelül márciusban léphetek újra pályára. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, de nincs mit tenni, követem az orvosok utasításait, igyekszem mielőbb felépülni. Remélem, hogy a fiúk nélkülem is jól szerepelnek majd.

- Az egész csapat maga alatt van, nyomott a hangulat az öltözőben - tudtuk meg a Falco KC edzőjétől, Szrecsko Szekulovicstól. - Egyelőre nem is tudom, hogyan pótoljuk Tibort. Ilyen szintű kosaras nincs a magyar piacon, légióst pedig már nem érdemes igazolni, hiszen a jegyzőkönyvbe csak négy külföldit lehet beírni - nálunk pedig ugye ez a keret telített. Egyelőre úgy tűnik, hogy Tibi kiesésésével a fiatalokra hárul nagyobb teher. És ami még fontos: nem csak a játéka hiányzik Tibinek, emberként, csapattársként is fontos tagja a Falcónak. Bosszantó a baleset, hiszen kirobbanó formában volt, remekül dolgozott az alapozáson, eredményes szezont jósoltam neki.

A Falco kedden 19 órás kezdéssel az osztrák Güssing ellen játszik felkészülési mérkőzést az Arena Savariában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!