Kosárlabda

2007.10.04. 02:28

Bejuthatnak a nyolc közé

Körmend (vas) - Zsebe Ferenc, a Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapatának vezetőedzője a sok gond ellenére bízik abban, hogy a bajnokságban nyolc közé jutnak.

Vastag Nándor

- A tavalyi év ezüstje egyszeri és megismételhetetlen, a csapat úgy érte el ezt a remek eredményt, hogy sok sérülés hátráltatta - fogalmazott a körmendi szakvezető. - Idén nagyon nehéz dolgunk lesz. Reálisan nézve a nyolc közé jutás már jó teljesítmény lenne, mert minden gárda jelentősen erősített. A rájátszásban pedig bármi lehet, amire jó példa, hogy az elmúlt szezonban is csak hatodikként végeztünk az alapszakaszban.

- A felkészülés során nagyon sok gonddal kellett szembenéznünk - folytatta a tréner. - Az adósság miatt játékosokat igazolni és jó csapatot csinálni, illetve a bajból kievickélni a körmendi kosárlabdasport történetének egyik legnehezebb feladata lesz. A légióskérdésre is nehezen találtunk megoldást. Olcsó és meghatározó játékost kiválasztani sokkal nehezebb, mint edzést tartani. Azért az összegért, amit tavaly a két amerikaira fordítottunk, most három kosarast kellett venni. Chauncey Leslie-t nem hiszem, hogy lehet pótolni, de centerposzton ismét erősek leszünk. Úgy gondolom, hogy Kutasi Gergely távozása ellenére a magyar mag nem gyengült, tehát az alap adott a jó szerepléshez. Az összeszokottság egyedül a légiósok miatt lehet gond, remélem, pár héten belül már lesznek biztató jelek a csapat játékában - zárta szavait Zsebe Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!