Kosárlabda

2007.10.04. 02:24

Egyenlő erők küzdelme lehet

Körkép (vas) - Kiegyensúlyozottnak ígérkezik a 2007/2008-as A-csoportos kosárlabda-bajnokság. Két kivétellel azzal a céllal vágnak neki a pontvadászatnak a csapatok, hogy legalább a nyolc közé jutnak.

Vastag Nándor

A bajnok és Magyar Kupa-győztes Szolnok csapatában jelentős változás nem történt. Pavel Frana ugyan Sopronba igazolt, de a korábban Körmenden is megfordult Miroslav Lopatka érkezett Kecskemétről. Cél, hogy a legjobb négy közé jussanak. Hasonló terve van a bronzérmes pécsieknek is, akik ugyan a válogatott irányítót, Simon Balázst elveszítették, de két egykori körmendivel, Czigler Lászlóval és Kutasi Gergellyel erősödtek. Az Albacompot az előző idény negyeddöntőjében a Lami-Véd Körmend búcsúztatta, ami után nagy változások történtek a fehérváriaknál, hét játékos távozott. Pótlásukról gondoskodtak, legnagyobb fogásuk Simon Balázs. Ezek után nem véletlen, hogy döntőbe akarnak jutni. Az Atomerőmű is nagy csalódásként élte meg a Falcótól elszenvedett vereséget, Zsoldos András ment Kecskemétre, s helyére Sabáli Balázs érkezett Körmendről. Sokéves légióskodás után hazatért Gulyás Róbert, köré idegenlégiósokat építve négybe vágynak. A kecskeméti Univer Zsoldos András vezérletével hároméves tervben gondolkodik, a csapat átlagéletkora alig haladja meg a 21 évet. Az Albacomptól visszahozták Horváth Ákost, de érdemes lesz figyelni a brazil Antonio Jeffersonra és az izlandi irányítóra, Jakob Sigurdarsonra. A Dombóvár a felkészülési tornákon négy amerikai légióssal - köztük az ex-falcós DuJuan Wiley-val - és a kispadon Braniszlav Dzuniccsal - szintén volt Falco-játékos - jól szerepeltek a felkészülési tornákon, s a bajnokságban is meglepetésre készülnek. Nyíregyházán a keret erőssége nem változott, így ismét a nyolcba igyekeznek. A magyar csapatok közül egyedül vesznek részt a nyolccsapatos Közép-európai ligában. Zalaegerszegen még keresik a harmadik légióst, egy centert, és bíznak a negyeddöntőbe jutásban. Kaposváron ugyanaz a helyzet, mint a ZTE-nél, viszont egy alapemberük, a 42 éves Gordan Filipovic befejezte pályafutását. Sopronba edzőnek Meszlényi Róbert érkezett az Univertől, valamint Frana Szolnokról. Egyelőre nem tűnnek túl erősnek, mindkét vasi gárda verte őket edzőmérkőzésen. A MAFC újonc létére nem is bízhat másban, mint a bentmaradásban - legnagyobb fogásuk a rutinos Góbi Henrik -, Hódmezővásárhelyen pedig anyagi gondok vannak, ráadásul az amerikai David Brooks bokasérülése miatt még várhatóan három hetet kihagy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!