Kosárlabda

2007.10.15. 02:29

Idegenben is remek

Kaposvár - Hazai győzelemmel nyitotta a szezont a Falco, a sárga-feketék azonban bizonyították, hogy idegenben is képesek jól teljesítményre: biztosan nyertek a Kaposvár vendégeként.

Tóth Gábor

A meccset a Falco úgy kezdte, ahogyan arról minden edző álmodik: remek védekezéssel, pontos támadójátékkal. Csirics dobásai rendre a gyűrűben landoltak, Aliakszejeu nagyszerűen dolgozott a palánk alatt, Doyne pedig ügyesen védekezte le a hazaiak kisembereit. Viktor Berezsnoj már az 5. percben kénytelen volt időt kérni - sikerült is felráznia tanítványait. Ám ahhoz, hogy a Kaposvár ne veszítse el már az első negyedben a meccset, kellett a sok eladott szombathelyi labda. Nagy küzdelem bontakozott ki, hajtott keményen a Kaposvár, ám a Falco őrizte négy-öt pontos előnyét. Kálmán László csupán a 17. percben talált először a gyűrűbe (24:31) - igaz, a meccs végéig 12 gólpasszt osztott ki. Szoros eredménnyel vonultak nagyszünetre a felek (20. perc: 29:32).

A meccs krónikájához tartozik még, hogy az első negyed végén Csirics óriási zsákolásánál megroppant a gyűrű. Azonban csak a nagyszünetben javították meg, így a Falco az egész második negyedben egy olyan gyűrűre támadott, amely 4-5 centit lejtett .

Fordulás után a nagy elánnal kezdő Kaposvár egy pillanatra átvette a vezetést (21. perc: 33:32), de Doyne, majd Kazlauskas is betalált távolról. A Falco tartotta az előnyét (27. perc: 37:45), a hazaiak rohantak az eredmény után. Végül a játékvezetők könyörültek meg a kaposváriakon, így egálról kezdődött az utolsó 10 perc (30. perc: 52:52). Annak ellenére, hogy Aliakszejeu a 32. percben kipontozódott, Kálmán pedig a 24. perctől négy faulttal játszott, már csak egy csapat volt a pályán. Kazlauskas egymaga öt triplát dobott, de nem remegett meg Doyne és Csirics keze sem (38. perc: 73:83). Falco-parádé - énekelte a szombathelyi közönség, és valóban: parádés játékkal gyűjtötték be az idegenbeli győzelmet a Szekulovics-tanítványok.

Viktor Berezsnoj: - A Falco legfontosabb játékosait nem tudtuk kikapcsolni.

Szrecsko Szekulovics: - Ezt a mérkőzést a csapat nyerte meg, igazi csapatként játszottunk. Mindenki jól teljesített, nagyon jól védekeztünk. Voltak faultproblémáink, de a cserejátékosok megoldották ezt a gondot. A szurkolók is kellettek a győzelemhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!