Kosárlabda

2007.12.10. 03:28

Az utolsó tíz perc döntött

Kecskemét (vas) - A Polaroid Lami-Véd Körmend a harmadik negyed után még vezetett az Univer ellen, ám a hazaiak brazil centere, Jefferson az utolsó felvonásban megnyerte csapatának a meccset.

Vastag Nándor

Ocitti duplájával vette kezdetét a találkozó, amire Sigurdarson egy triplával felelt. Ezután is felváltva estek a kosarak, előbb a vendégek szereztek kisebb előnyt (4. perc: 6:9), majd a hazaiak átvették a vezetést (7. perc: 16:13). Ekkor Zsebe Ferenc, a piros-feketék vezetőedzője pályára küldte Harrist, aki zsinórban három ziccert dobott, s egy pontra csökkentette a kecskeméti előnyt a kisszünetre. Az amerikai a folytatásban is szórta a duplákat, majd Trummer eresztett el egy triplát, végül Morics dobott két ziccert, így meglépett a Körmend (14. perc: 24:32). Azonban az alföldi együttesnek is akadt egy jó amerikaija, Blair vezérletével a hazaiak a második negyed utolsó percére ledolgozták hátrányukat (19. perc: 39:39). Ezután mindkét oldalon megremegtek a kezek, így 20 perc után döntetlent mutatott az eredményjelző.

A fordulás után idegesen, kapkodva kezdtek a felek. Harris, majd Szabó két pontosa után elrontott dobások sorát látta a publikum (23. perc: 41:41). A hullámvölgyön a Rába-partiak jutottak túl hamarabb (25. perc: 43:48), de a vendéglátó is belejött, szívósan küzdve felzárkózott (27. perc: 48:50), sőt a harmadik negyed utolsó percére ismét kiegyenlített (29. perc: 55:55) - ám Gráczer triplájával a körmendieknél maradt az előny. A záró felvonás elején Jefferson nyolc pontjával gyorsan fordított a házigazda (33. perc: 66:61). Ekkor a brazil centernek minden sikerült, öt elrontott tripla után körmendi szempontból a legrosszabbkor talált be a hármas vonalon túlról - s még a büntetőzés sem jelentett számára problémát. A hazaiak teljesen átvették az irányítást - Harris-szel szemben is jól védekeztek -, és a bírók támogatását is élvezve tíz pont fölé tornázták előnyüket (37. perc: 77:66). (A faultarány 5:1 volt a vasiaknak.) Már nem is adták alább, s 11 ponttal nyertek.

Zsoldos András: - A győzelem annak köszönhető, hogy a második félidőben jobb lett a védekezésünk és a támadásunk, illetve Harrist is semlegesíteni tudtuk.

Zsebe Ferenc: - A második félidőben Jefferson feljavult, és eldöntötte a meccset. A bírók sem szeretnek minket, amit az utolsó negyed faultaránya is jól mutat.

További eredmények: Szolnok-Albacomp 83:70, ZTE-Atomerőmű 61:69, Kaposvár-Pécs 81:88, Dombóvár-MAFC 90:80, Sopron-Vásárhely119:75.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!