Kosárlabda

2007.12.17. 03:28

Győzelmi esélyük volt

Szolnok - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata ezúttal is jól tartotta magát idegenben három negyed erejéig, azonban az utolsó játékrészben a hazaiak a maguk javára fordították a mérkőzést.

Varga Csaba

Jobban kezdett az Olaj, Kelley és Hollins betörései, valamint Lopatka ziccerei rendre pontokat hoztak a hazaiak konyhájára. Az ellenoldalon jórészt csak Ferencz megmozdulásai jelentettek veszélyt, az első négy percben csapata mind a hét pontját a bedobó érte el (13:7). A folytatásban a makacs sérüléssel bajlódó Jurkunas kiszállt a játékból, a vendégek pedig magukhoz tértek (14. perc: 31:26). Különösen Ocitti villogott, az amerikai center jó százalékkal termelte a pontokat. Kapkodtak a hazaiak, nemcsak rosszul dobtak, hanem a lepattanókról is rendre lemaradtak, ám szünet előtt Molnár triplájával egyenlítettek (43:43).

A fordulást követően három percen át alig esett kosár, aztán megint Ocitti percei következtek, aki a palánk alól és a mezőnyből is rendre eredményes volt, míg hazai részről jóformán csak Hollins termelte a pontokat. Gyengén védekezett a szolnoki legénység, könnyű kosarakat dobtak a vendégek. Sőt, akár fölényesen is vezethettek volna, ám Vavráék ordító ziccereket hibáztak (25. perc: 47:52). Az Olaj szerencséjére Hollins mellé Kelley is felzárkózott a pontgyártásban, valamint Molnár triplái is célba értek, így egymás nyomában loholtak a felek (30. perc: 65:64). A záró játékrészben a szolnokiak közül Harazin kapta össze magát, a center nemcsak fontos pontokat dobott, hanem a lepattanószerzésben is jeleskedett. Az utolsó öt percben 74:73 után Hollins és Molnár hárompontosával eldőlni látszott a meccs. Majd Harris elégtételt vett Cziczáson, amiért Hartyáni játékvezető azonnal kiállította a magáról megfeledkezett játékost. Innentől már nem volt vitás, hogy ki nyeri a mérkőzést.

Pór Péter: - A harmadik negyedben a jó taktika és a kiváló csapatmunka révén sikerült fordítanunk.

Zsebe Ferenc: - Erre is csak mi vagyunk képesek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!