Kosárlabda

2007.12.22. 03:29

Ma este megyei kosárrangadó

Körmend (vas, tg) - A 2007-es év igazi vasi kosárcsemegével zárul. Ma 19 órakor a Polaroid Lami-véd Körmend a Falco KC Szombathely gárdáját fogadja az NB I. A-csoportos bajnokságban.

Vas Népe

- Teljesen váratlanul ért Zsebe Feri lemondása, mondhatni nem is volt más választásom - emlékezett vissza kinevezése körülményeire Hencsey Tamás. - A tulajdonosok erre az egy mérkőzésre kértek fel, valószínűleg nem lesz folytatása, ezért nem is gondolkodtam a dolgon. Mindössze másfél nap állt rendelkezésemre, hogy felkészítsem a csapatot a rangadóra - tért át a Falco elleni meccsre az új szakvezető. - Egy-két új elképzelésem volt, de ezek nem eget rengető dolgok az idő rövidsége miatt. A legfontosabb, hogy fel kell rázni a csapatot, főleg pszichésen, hogy újra motivált legyen. Elmondtam a játékosoknak, hogy nem felejtettek el kosarazni, megismételhető a tavalyi eredmény, de csak akkor, ha maguk is hisznek benne. Ma egy rettentően jó ellenfelünk lesz, eddig szinte hibátlanul végzi a feladatát. Egyénileg is jól képzettek játékosai, s az edzőjük is remek szakember. A kedvezőtlen előjelek ellenére szoros, nehéz találkozón győzni szeretnénk, de ehhez minden játékosunknak a tudása legjavát kell nyújtania. A közönséget is kárpótolnunk kell, most megmutathatjuk, hogy tudunk, s nem felejtettünk el küzdeni. Nálunk Fodor Gergely vállsérülését, Trummer Rudolf deréksérülését érzi, de mindenképpen pályá-ra lépnek, s majd meglátjuk, mennyit bírnak.

Az utóbbi hónapokban nyújtott teljesítményük miatt sok kritikát kaptak a körmendi játékosok, s talán közülük is a legtöbbet Ferencz Csaba.

- Nagyon bánt, hogy nem megy a játék, de ennek több oka is van - mondta a válogatott kosaras. - Kevesebb használható labdát kapok, de a tavalyi jól sikerült idény után az ellenfelek is jobban figyelnek rám. Természetesen mindenképpen javítani akarok a teljesítményemen. Elsősorban fejben kell összeszednünk magunkat - hangsúlyozta a rangadó kapcsán Ferencz Csaba. - A csapatot megrázta Zsebe Ferenc lemondása, nem gondoltuk, hogy ez lesz a nyíregyházi vereség vége. Szó sem volt edzőbuktatásról, nagyon akartuk a sikert, de talán pont ezért görcsössé váltunk, és sokat hibáztunk. Szerintem ha kicsit összeszokottabb lesz a csapat, akkor biztosan jobban játszunk majd. A teljesítményünk miatt pedig bocsánatot kérek mindenkitől, s azt gondolom, hogy képesek vagyunk a Falcót is legyőzni. Ha összeszedjük magunkat, bármi megtörténhet.

A szombathelyiek viszont remek idényt futnak, hét győzelemmel kezdték a bajnokságot, majd a szolnoki vereséget követően háromszor győztek. Ugyan vakbélműtét miatt a fehérorosz center, Mikalai Alekszeyeu január végéig kidőlt a sorból, ám a helyettesének érkezett bahamai Harvey Trevor biztatóan mutatkozott be múlt héten, tíz pontot dobott a Kecskemétnek.

- Egy megyei rangadó mindig kétesélyes, függetlenül attól, hogy a csapatok hol állnak a tabellán - kezdte az esélylatolgatást Szrecsko Szekulovics, a Falco KC Szombathely trénere. - Sajnálom, hogy ellenfelünk nehézségekkel küzd, ugyanakkor ebből erőt is meríthetnek a körmendi játékosok. Hiszen ha nyernek ellenünk, úgy feledtethetik a sikertelen fél évet: egy Falco elleni győzelem ugyanis mindennél többet ér a Rába partján. Ennek megfelelően a házigazda vélhetően az életéért, a becsületéért küzd majd ellenünk. Nem becsüljük le riválisunkat, a magyar mezőnyben Ferencz, a két Fodor és Vavra jó játékosnak számít, a légiósok közül pedig Ocittit emelném ki. Ez a keret jobb annál, mint amit a helyezése sejtetni enged. A Körmend gyors kosárlabdát játszik, és sokat dob távolról. A Nyíregyháza ellen katasztrofális százalékkal dobták a hármasokat, nem valószínű, hogy két egymást követő meccsen betliznek majd a triplavonalon túlról. Ha hozzuk a szokásos kemény védekezésünket, akkor nem lesz baj. Nagyon remélem, hogy a játékosaim - ahogyan eddig szinte minden meccsen - higgadtan kosaraznak majd. Feigl a sarkával, Csirics és Kálmán pedig még mindig a combjával bajlódott a héten, ám mindhármukra számíthatok. Harvey keményen dolgozott az edzéseken, elégedett vagyok a hozzáállásával, minden figuránkat ismeri már, sokat várok tőle. Győzni megyünk Körmendre, szeretnénk feltenni a koronát idei teljesítményünkre.

A Falco emblematikus figurája, Kálmán László, csütörtökön ünnepelte 35. születésnapját. Az örökifjú irányítónak mi sem lehetne szebb ajándék, mint egy Körmend elleni győzelem.

- A csapattársaim természetesen megígérték, hogy győzelemmel köszöntenek, de ez azért nem ilyen egyszerű - fogalmazott a Falco kapitánya. - A papírforma, a pillanatnyi esélyek a mi sikerünket ígérik, de egy megyei rangadón bármi megtörténhet. A körmendiek valószínűleg foggal-körömmel küzdenek majd, kemény meccsre számítok. Ráadásul idegenben soha nem könnyű nyerni. Ám egységes a csapatunk, jó a keretünk, jó az edzőnk, remek a hangulat az öltözőben, lendületben vagyunk, csalódott lennék, ha kikapnánk. Nekem ez már a sokadik rangadóm, nem vagyok különösebben ideges, de nagyon várom már a meccset.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!