Kosárlabda

2008.01.18. 03:29

Savaria: új tréner

Szombathely (tg) - Simon Zsolt személyében új, az idei szezonban már harmadik edző irányítja a Savaria BC A-csoportos női kosárlabdacsapatát. Az új tréner ma, pénteken, 18 órás kezdéssel a Sopron ellen mutatkozik be a Sugár úti régi csarnokban.

Tóth Gábor

- Csak beugróként láttam el az edzői teendőket - fogalmazott Kollerics Barnabás. - A Bolyai iskolában dolgozom, a munkahelyi elfoglaltságom pedig nem tette lehetővé, hogy hosszú távra tervezzek a kispadon. Jólesett, hogy a vezetők és a játékosok is ragaszkodtak hozzám, de felelőtlenség lett volna részemről rábólintani az ajánlatra, hiszen az időbeosztásom miatt sokszor nem tudnék edzést tartani, sok meccsre nem tudnám elkísérni a csapatot - ez pedig nem megy az A-csoportban. Szurkolok a lányoknak, hogy kikászálódjanak a hullámvölgyből, és sok sikert kívánok az utódomnak. A csapattól nem szakadok el, hiszen utánpótlásvonalon több korosztállyal is dolgozom. Ha az én irányításommal kezdhetjük a felkészülést, a szezont, akkor egyszer talán még leülhetek a Savaria kispadjára.

Kollerics Barnabás utódja Simon Zsolt lett. A 43 esztendős zalai tréner korábban a ZTE férfi csapatát irányította, majd a Szekszárd élén kóstolt bele a női élvonalba. Ezt a szezont még az ugyancsak női A-csoportos Nagykanizsa kispadján kezdte, ám másfél hónapos közös munka után a klubbal elváltak útjaik.

Simon Zsoltnak nem lesz egyszerű felráznia a szombathelyi lányokat: mind a 11 meccsét elveszítette a Savaria, az első osztályban egyedüliként még nyeretlen a mezőnyben, sereghajtóként várja a folytatást, és kiesett a Magyar Kupából.

- Tisztában vagyok a Savaria helyzetével, az eddigi eredmények ismeretében vállaltam el a feladatot - kezdte székfoglalóját Simon Zsolt. - Eredménykényszer nincs, mindenki tudja, hogy a Savaria a tanulóévét tölti az A-csoportban. Egy olyan gerincet kell kialakítanom, amelyre jövőre már egy stabilabb csapat építhető. A lányok tiszta lappal kezdenek nálam, mindenki bizonyíthatja, hogy érdemes az élvonalra. A legfontosabb teendőm az, hogy lelket öntsek a játékosokba. A bajnoki címvédő Sopron ellen mutatkozom be a közönségnek. Különösebb elvárásaim nincsenek a lányokkal kapcsolatban, csak figyelni fogom őket, kíváncsi vagyok, hogy milyen teljesítményre képesek. A papírforma egyértelműen a vendégek sikerét ígéri, sok veszteni valónk tehát nincs, jó lenne egy jót kosarazni.

- Szerettünk volna szombathelyi, vasi szakembert szerződtetni a kispadra, ám ez nem jött össze - tudtuk meg Jász Árpád szakosztályvezetőtől. - Ugyanakkor bízom benne, hogy Simon Zsolt személyében sikerült egy olyan trénert találnunk, akivel hosszú távra tervezhetünk. Egyelőre a szezon végéig szóló szerződést kötöttünk, amely - ha mindkét fél elégedett - természetesen meghosszabbítható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!