Kosárlabda

2008.01.07. 03:28

Savaria-zakó a Vasas pályáján

Budapest - Kiadós vereséggel kezdte az új esztendőt a Savaria BC A-csoportos női kosárlabdacsapata. A szombathelyi lányok a Vasas-Csata vendégeként kaptak ki 77:35-re.

Mórocz Zsolt

Vasas: Izsák 4, Fritz 7, LAKLÓTH 7/3, Koncz 6, Kovalcsik 8. Csere: Czank 8, FEJES 15, RASHEED 12/3, Szondy 2, Varnavszkaja -, SZÉCSI 8. Edző: Tursics Sándor.

Savaria: Sándor 4, Takács 4, Ányos 6/3, Gadnai, Billy 6. Csere: Szabadfi 6/6, Hollósy 1, Földi -, Tóth M. 6, Szalai, Koroknai -, Horváth P. 2. Edző: Kollerics Barnabás.

Az eredmény alakulása: 5. perc: 10:0. 14. perc: 24:3. 18. perc: 33:7. 23. perc: 50:13. 29. perc: 52:19. 33. perc: 61:20. 39. perc: 73:30.

Csátaljay Gábor helyét új edző, Kollerics Barnabás vette át, aki betegség miatt nélkülözte csapata egyik legjobbját, Szabó Viktóriát.

Nem sok minden változott múlt hét szombathoz képest, mikor is a küzdő felek Magyar Kupa mérkőzésen találkoztak egymással. A Vasas csapata ugyanolyan simán, vagy talán még könnyebben győzte le az NB I-es újoncot. A hazaiak remekül védekeztek, a Savaria pedig pocsékul célzott. Hét perc 16 másodpercnek kellett eltelnie az első szombathelyi pontig, ezt Billy szerezte büntetőből 10:0-s állásnál. A második negyed is tragikusan folytatódott a vendégek számára, miután 3 pontig sikerült jutniuk az első 10 perc során, a rövidke pihenőt követően 5 perc 10 másodpercet kellett várni az újabb vendég-kosárra, ezt Takács Diána jegyezte. Térfélcserét követően a Vasas fokozatosan növelte előnyét, a Szombathely pedig tovább szenvedett. Az egy héttel ezelőtt remeklő Jonee Billy szinte észrevétlen volt a pályán, a Vasas játékosai, Laklóth Anna vezetésével, eltüntették az amerikai légióst. A 38. percben született meg az első Savaria-tripla, melyet Szabadfi Mónika jegyzett - de ekkor már tét nélkül játszottak a felek.

Összegezvén a látottakat: a Savaria rettentően gyengén játszott, és nagyon hiányzott Szabó Viktória a csapatból.

Kollerics Barnabás: - Karácsonykor elmúltak a csodák! Kulcsjátékosunk, Szabó Viktória játéka nagyon hiányzott, mire a többiek erre rájöttek, eltelt három negyed.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!