Kosárlabda

2008.04.05. 02:29

Bejutott a fináléba a Falco KC

Szombathely - Könnyedén jutott a Magyar Kupa fináléjába a Falco. A házigazda sárga-feketék az Albacomp elleni elődöntőben magabiztos teljesítményt nyújtva arattak győzelmet.

Tóth Gábor

Két feszültnek tűnő, kőkeményen védekező csapat kezdte a mérkőzést. Már a második perc is letelt, amikor Kálmán egy duplával megtörte a gólcsendet. Rohanós tempót diktáltak a felek, ez pedig a Falcónak kedvezett. A kevesebb hibával játszó, támadásaikat pontosabban befejező hazaiak próbáltak meglépni - Peresztegi Nagy Ákos rögtön időt is kért (4. perc: 7:0). Nagyon jól védekezett a Falco, az Alba elvétve került igazi dobóhelyzetbe, ráadásul Kazlauskas és Aliakszeyeu szorgalmasan szedte a lepattanókat (7. perc: 14:4). Állandósult a tíz pont körüli hazai fór. A vendégeknél Bradford pörgött a legjobban, szinte egyedül vitte a hátán csapatát. A második etapban lassult egy kicsit a tempó, belelendültek a fehérváriak is, ráadásul elrontott néhány támadást a Falco. Most Szekulovics mester volt kénytelen időt kérni (13. perc: 25:20). A sárga-feketék szekerét természetesen a nagyszerű napot kifogó Kálmán vezette ki a kisebb hullámvölgyből - visszaverték a támadást a hazaiak. Az etap vége már ismét a - triplákat meglepően gyengén dobó - szombathelyieké volt, akik így nyolcpontos előnnyel vonulhattak nagyszünetre (20. perc: 39:31).

Fordulás után egy kényelmes, hibát hibára halmozó Falco lépett pályára. A vendégek megérezték a lehetőséget, és pillanatok alatt eltüntették hátrányukat (23. perc: 41:41). A folytatásban felváltva estek a pontok, nem tudott ritmust váltani a Falco. Kazlauskas szenvedett, Boozer pedig feladta a leckét a palánk alatt Aliakszeyeunak. A nagy adok-kapokban aztán minimális lépéselőnyre tett szert a Falco (26. perc: 52:48). Néhány perc múlva pedig már ismét a hazaiak uralták a mecs-cset: amint felgyorsult a szombathelyiek játéka - főleg Doyne érezte nagyon elemében magát - az Albacomp rögtön hátrányba került (29. perc: 61:50). Félelmetes hajrát produkált a harmadik negyedben a Falco (30. perc: 66:52), tulajdonképpen eldöntve a meccset. Az utolsó etapot tetemes előnyük birtokában kezdhették a hazaiak, ennek megfelelően nyugodtan, ám hatékonyan kosaraztak. Az Alba még indított egy erőtlen rohamot, de a Falco- győzelmet egy pillanatig nem fenyegette veszély (36. perc: 74:60). Az utolsó percekben Szekulovics mester lehetőséget adott a cserejátékosoknak is, és a közönség óriási üdvrivalgása mellett a szezonban először pályára lépett Pankár Tibor is - felállva ünnepelte őt a csarnok.

Az összeszedettebben, lendületesebben játszó Falco magabiztosan, megérdemelten nyert, így ma a döntőben a Paks ellen folytatja. Nem lesz egyszerű feladat.

Szrecsko Szekulovics: - Voltak hibáink, de végig uraltuk a meccset, biztosan győztünk, összességében elégedett vagyok a csapattal. Nagyon fontos volt a mai siker. A fináléban szívesebben játszottunk volna a Körmenddel, szerettünk volna visszavágni a múltkori hazai vereségünkért.

Peresztegi Nagy Ákos: - Sajnos a támadójátékunk nagyon gyenge volt, néhány játékosom mélyen a tudása alatt teljesített. Benczét betegség miatt nem tudtam pályára küldeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!