Kosárlabda

2008.04.03. 02:29

MK: csapatok, keretek

Szombathely (tg, vas) - Körképet készítettünk arról, milyen keretekkel érkeznek a csapatok a kosárlabda Magyar Kupa négyes döntőjére.

Tóth Gábor

Az Albacomp kerete: Simon Balázs (mezszám: 4), Soós Gábor (5), Keller Ákos (6), Dávid Gergely (7), Hanga Ádám (8), Boozer Shedrik (10), Bradford Sorry (11), Bencze Zoltán (12), McClendon Chad (13), Antal Szabolcs (14), Radovic Velibor (15), Szabó Tibor (16). Edző: Peresztegi Nagy Ákos.

A fehérváriak teljes kerettel érkeznek. Hanga Ádámnak volt két hete egy kisebb műtéte, egy porcot távolítottak el a térdéből, de már napok óta teljes intenzitással edz, pályára lép a négyes döntőben.

Az Atomerőmű SE kerete: Panta István (4), Nile Murry (5), Brooks Cedric (6), Toroman Dennis (7), Horváth Zoltán (8), Stevenson Greg (9), Medve Máté (10), Csaplár-Nagy Ervin (11), Kiss Zsolt (12), Horányi Ákos (13), Mészáros Zalán (14), Morgen Ferdinánd (15), Gulyás Róbert (18). Edző: Sabáli Balázs.

A paksiaknál mindenki egészséges, komplett kerettel érkeznek Szombathelyre.

A Falco SZOVA KC Szombathely kerete: Kazlauskas Arnas (4), Doyne Jara Rubin (5), Pankár Tibor (6?), Borszéki Csaba (7), Kálmán László (8), Aliakszeyeu Mikalai (9), Váradi Kornél (10), Papp Balázs (11), Will Tamás (12), Szanati Mátyás (13?), Csirics Andrija (14?), Draughan Edwin (14?), Feigl Imre (15). Edző: Szrecsko Szekulovics.

Gondban van Szekulovics mester, mert még mindig kérdéses Pankár Tibor és Andrija Csirics játéka. Csiszár Dániel is sérüléssel bajlódik.

- Egyre jobban érzem magam, de még korántsem vagyok százszázalékos állapotban - fogalmazott óvatosan Andrija Csirics. - Néha még érzem ugyan a bokám, de már közel két hete teljes értékű edzésmunkát végzek. Ugyanakkor két hónap kihagyás van mögöttem, erőnlétileg még nem értem utol magam, és azt sem tudom, hogy mennyire tudnám felvenni a meccsritmust. Valószínűleg az utolsó pillanatban dől majd el, hogy én játszok, vagy Draughan lép pályára - alaposan meg kell beszélnünk ezt Szekulovics mesterrel.

- Az edzővel azt beszéltük meg, hogy engem is benevez a 12 játékos közé - árulta el Pankár Tibor. - Azt nem tudom, hogy kapok-e szerepet a két nap alatt, de nekem már az is nagy előrelépés, hogy mezben ülhetek a fiúk között. Természetesen szeretnék játszani, de a legfontosabb az, hogy a Falco jól szerepeljen a Final Fourban.

A Polaroid Lami-Véd Körmend kerete: Thomas Jermaine (4), Henderson Kenneth (5), Kocsis Tamás (6), Trummer Rudolf (7), Fodor Márton (8), Tóth Gergely (9), McCants Ed (10), Molnár Róbert (11), Fodor Gergely (12), Ocitti Stanley (13), Vavra Péter (14), Ferencz Csaba (15). Edző: Krivacsevics Dragoljub.

A körmendieknél Trummer Rudlof bokasérülés miatt a legutóbbi két bajnokit, a Nyíregyháza és a Sopron ellenit is kihagyta, de már nincs akadálya a játékának.

- Egy íngyulladás volt a bokámban, ezért az orvos gyógyszeres kezelést és pihenést írt elő - tudtuk meg a piros-feketék csapatkapitányától. - Szerencsére már rendben vagyok, hétfőn és kedden könnyített edzést végeztem, szerda óta pedig teljes intenzitással tréningezek. Remélem, nem jön közbe semmi, s a hétvégén hasznára lehetek a csapatnak. Én mindenképpen játszani akarok, nem lenne jó csak a kispadról nézni a meccseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!