Kosárlabda

2008.08.22. 02:29

Edzésben a Körmend

Körmend (vas) - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata tegnap elkezdte a felkészülést a 2008/2009-es bajnoki szezonra.

Vastag Nándor

A felkészülést tegnap hét játékos kezdte el, négyen igazoltan hiányoztak. A magyar válogatottal szeptember 20-áig Eb-selejtezőkön szerepel Fodor Márton és Ferencz, Auriantal jövő kedden érkezik, míg McCullough - szerződése szerint - szeptember 15-e után csatlakozik a csapathoz.

- Az elmúlt bajnokság végén azt kértem a vezetőségtől, hogy a magyar játékosok maradjanak, s örömteli, hogy ez megvalósult - mondta Krivacsevics Dragoljub. - Az igazolások is jól sikerültek. Hegedűs személyében egy viszonylag fiatal, nagy munkabírású játékost szerződtet- tünk, Keresztes pedig mozgékény center, akire főleg csereként számítok. Auriantalt már februárban meg akartuk szerezni, mert edzéseken jól teljesített, McCullough-nak pedig remek statisztikája volt a román élvonalban, és jó információkat kaptunk róla. Már csak egy centert kell igazolni - egy szerb kosaras jövő héten érkezhet is, ha a vízumgondjai megoldódnak. Molnár Sárváron folytatja, mert ott több lehetőséget kaphat, míg Samu egy fiatal center, akinek hasznára válhat, ha velünk készül.

- Az elmúlt idényben két dologra, az agresszív védekezésre és a gyors támadásokra helyeztük a hangsúlyt, azonban fáradtság és sérülések miatt a bajnokság végén már nem igazán tudtuk jól csinálni - folytatta az edző. - Továbbra is fontos lesz a kemény védekezés, ám szeretném, ha sokkal gyorsabb játékot tudnánk játszani a jövőben, ezért a felkészülés alatt ezúttal a támadásvariációk lesznek majd hangsúlyosabbak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!