Kosárlabda

2008.08.05. 02:28

Sárgák, egyetemisták

Szombathely - Kilenc csapat lépett pályára hétvégén a VII. alkalommal megrendezett, a drukkerek számára kiírt, hagyományos kosárlabda Topik-tornán.

Tóth Gábor

A csoportmeccseken mindkét vasi egylet hibátlanul teljesített. A Falco a Paks (47:29) és a Pécs (42:23), a Körmend pedig a Szolnok (38:28) és a Kaposvár (49:27) ellen remekelt. A középszakaszban a szombathelyieket az Albacomp (46:41) és a Szolnok (42:39, hosszabbítás után) sem tudta megállítani. A Körmend megverte a Dombóvárt (45:37), a Pakstól viszont kikapott (37:41). A folytatásban az elődöntő egyik ágán vasi párharcot rendeztek. A színvonalas, sportszerű meccsen a házigazda végül 64:51-re nyert. A másik ágról az Albacomp rovására a Paks jutott a fináléba. A bronzmeccsen a Körmendnek nem jelentett akadályt az Albacomp (54:33), a döntőben pedig a Falco könnyedén verte a Paksot (53:41). A szombathelyi gárda veretlenül lett bajnok (2006 után másodszor), a Rába-parti egylet pedig bronzéremmel zárt.

- Hazai pályán természetesen a végső győzelemre törtünk, örülünk, hogy a terveinket valóra váltottuk - fogalmazott Esztergályos Róbert, a torna egyik szervezője, a sárga-feketék játékosa. - Megpróbáltuk méltóképpen képviselni a bajnokcsapatot. Mindenki hozzátette a magáét a sikerhez, igazi csapatmunka eredménye az aranyérem. A döntőben a magunk módján visszavághattunk a Paksnak a Falco elveszített Magyar Kupa-döntőjéért.

- Elégedettek vagyunk a bronzéremmel, minden mecscsen becsülettel küzdöttünk - értékelt Vaspöri Ádám, a körmendiek csapatvezetője. - Az utóbbi évek egyik legjobban megrendezett tornáján vehettünk részt, a szervezők minden dicséretet megérdemelnek, remek hangulatú két napot tudhatunk magunk mögött. Gratulálunk a győztes szombathelyieknek!

Végeredmény: 1. Falco (Bóné Gergely, Esztergályos Róbert, Kalmár Bált, Novák Tibor, Pungor Péter, Simon Sándor, Szabó László, Tahin János, Takó Attila, Takó Balázs, Tömböly Csaba, Tömböly Dániel, Viszket Norbert), 2. Paks, 3. Körmend (Borsics András, Smehák Gábor, Simon Csaba, Bartik Dávid, Tóth Róbert, Kondás László, Szekeres Péter, Kovács Krisztián, Vaspöri Ádám, Pölczmann György, Németh Zoltán, Páthy Ádám, Belencsák Ferenc), 4. Albacomp, 5. Dombóvár, 6. Szolnok, 7. Pécs, 8. Kecskemét, 9. Kaposvár.

Vasi különdíjak, a csapatok legjobbjai: Tóth Róbert (Körmend), Novák Tibor (Falco). Legjobb topik játékos: Takó Attila (Falco). Legjobb nem topik játékos: Szekeres Péter (Körmend). Topik shooters: 1. Szekeres Péter, Tóth Róbert, Vaspöri Ádám (Körmend).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!