Kosárlabda

2008.11.29. 03:29

Egy a Szolnoknak

<b>Körmend</b> - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárcsapata kikapott a Szolnoktól, mert Bialek szabályos, és győzelmet jelentő kosarát nem adták meg a bírók.

Vas Népe

A Körmend új edzővel várta a Szolnok elleni mérkőzést. Krivacsevics Dragoljub a rossz bajnoki kezdés miatt - három győzelem és négy vereség - hétfőn ultimátumot kapott az egyesület vezetőségétől, ami szerint a következő négy meccsből hármat kellett volna megnyernie csapatának. Csütörtökön azonban újra tárgyalóasztalhoz ültek a felek, és végül úgy döntöttek, hogy közös megegyezéssel szerződést bontanak. Krivacsevics utódja a másodedző, Hencsey Tamás lett, aki határozatlan időre kapott megbízatást.

A találkozó elején a körmendiek elkapkodták dobásaikat, az első három percben csak Fodor Márton triplája hullott a gyűrűbe (3:7). De ezután ők is elkapták a fonalat, nem engedték ellépni riválisukat, sőt az első negyed hajrájában átvették a vezetést (8. perc: 18:15). A fordításban döntő szerepe volt Auriantalnak, aki döntetlennél dobott egy hármast, majd labdát szerzett a szolnokiak palánkja alatt Jurkunastól. A litván légiós faultolt, amit a bírók szándékosnak ítéltek. Jurkunasnál erre elszakadt a cérna, meglökte a játékvezetőt, ezért kiállították. A négy büntetőből Auriantal kettőt értékesített, majd a hátralevő időben is növelte előnyét a vasi csapat (10. perc: 26:19). A második játékrészt Bialek-tripla és Banks-dupla vezette fel - az amerikai center a félidőig 21 pontig jutott -, ezért a vendégek trénere, Pór Péter azonnal időt kért (11. perc: 31:19). A szolnoki sorokat sikerült is rendeznie az edzőnek, mert Cziczásék jobban kezdtek védekezni, és a szünetig csökkentették hátrányukat (43:38).

A fordulás után a Szolnok lendületesebben kezdett, és gyorsan kiegyenlített (23. perc: 47:47). Az irányítást átvették az alföldiek, és Basit, illetve Coleman pontjaival fordítottak (29. 53:58). A negyed utolsó percében azért jobban összpontosítottak a körmendiek, Bialek és Archie is fontos kosarat dobott, így csak minimális hátrányból várták a negyedik felvonást (30. perc: 57:58). Az utolsó tíz percet idegesen kezdték a csapatok. A vasiak ugyan előnyhöz jutottak (33. perc: 61:59), de utána hosszú percekig nem dobtak mezőnykosarat, így a kevesebbet hibázó vendégek visszavették a vezetést (37. perc: 63:65). Banks az utolsó percbe fordulva egy pontra csökkentette a hátrányt (39. perc: 65:66), majd a szolnokiak kihagyták a lehetőségeiket. A Körmendnek volt bő 20 másodperce a támadásra, melynek végén, a dudaszó előtt közvetlenül Bialek eldobta a labdát, ami a palánkról a gyűrűbe hullott. A játékvezetők azonban a zsűriasztalnál folytatott konzultáció után nem adták meg a kosarat. Az indulatok erre elszabadultak, és a biztonsági szolgálatnak kellett megfékeznie a pályára betörni készülő szurkolókat. A Körmend megóvta a meccset.

Hencsey Tamás: - Rettentően sajnálom, hogy nem nyertünk, de úgy gondolom, hogy a győzelem a miénk.

Pór Péter: - Ilyen küzdeni tudással egy vesztes meccs után is emelt fővel jöhettünk volna le a pályáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!