Kosárlabda

2008.12.13. 03:27

A listavezető vendégeként

<b>Szombathely</b> (tg) - Vasárnap, 12.45-ös kezdéssel a listavezető Dombóvár vendégeként folytatja a Falco KC bajnokcsapata a pontvadászatot. A mérkőzést a közszolgálati televízió egyes csatornája (m1) élőben közvetíti.

Tóth Gábor

Egy kemény sorozat harmadik állomása előtt áll a Falco. A bajnok Pakson játszott, majd a Pécset fogadta, most pedig a Dombóvár következik. A Dombóvár idén - két veresége mellett - már hét győzelmet számlál, és listavezetőként várja az összecsapást. Legutóbb például az Atom skalpját gyűjtötte be idegenben. De a Kecskemét, a Nyíregyháza, a Pécs, a Körmend, az EnterNet és a Sopron is fejet hajtott a Falco soros ellenfelének. A dombóváriakat még a német sikeredző, Peter Stahl váratlan távozása sem rendítette meg, a Paksot már a szükségtréner, Bálind József irányításával gyűrték le. Mellettük szól továbbá a hazai pálya előnye, valamint az, hogy a szombathelyiek idegenben egyelőre nem tűnnek ellenállhatatlannak: csak Sopronból tért diadalmasan haza a Falco, Zalaegerszegen és Pakson elmaradt a siker.

- Több meccsét is láttam a Dombóvárnak; egy remek, keményen védekező, jól egy-egyező, a triplákat is jól dobó csapat vár ránk - mondta Szrecsko Szekulovics, a Falco-Szova KC Szombathely mestere. - Nagyon jó a négy amerikai kosarasuk, és ami a legfontosabb, mindannyian igazi csapatemberek. Az elmúlt fordulóbeli, Pécs elleni meccs megmutatta, hogy mire vagyunk képesek, és azt, hogy soha nem adjuk fel. De akárcsak Pakson, a Pécs ellen is álmosan kezdtünk, jókora előnyt adtunk ellenfeleinknek. Ebbe a hibába most nem eshetünk bele. Az első perctől kezdve nagyon kell figyelnünk a védekezésünkre, mert csak így lehet esélyünk. Ha tartjuk magunkat a hajráig, akkor bármi megtörténhet, nekünk hosszabb a kispadunk. Ám nem a legjobb előjelekkel készülünk a rangadóra, Kálmán betegség, Csirics combizom-húzódás miatt hagyott ki edzéseket. Pankár a térdével bajlódik, egyelőre nem tudjuk, hogy mi a baj, várjuk a pontos diagnózist. Elképzelhető, hogy Tibi nem játszik, ami nagy érvágás lenne, hiszen ő kulcsemberünk védekezésben. A problémáinktól függetlenül megpróbálunk meglepetést okozni Dombóváron.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!