Kosárlabda

2008.12.04. 03:29

Az ASE nyerte a rangadót

<b>Paks </b>- Az A-csoportos kosárlabda-bajnokság soros fordulójának rangadóját a Paks nyerte: a hazai pályán játszó kupagyőztes nagy csatában győzte le a bajnoki címvédő Falcót.

Rónai Gábor

Alaposan bekezdett a vendéglátó - Gulyással nem bírtak a palánkok alatt a Falco magasemberei. Az örökifjú center 12 pontot dobott az első felvonásban. Kálmán tartotta vele a lépést: hideg fejjel és sebészi pontossággal célzott, szórta a pontokat. A Falco csapatkapitánya 15 pontig jutott a nyitónegyedben. Amiért viszont főhetett a Falco-drukkerek feje, az együttesük gyenge védekezése az első tíz percben. Szekulovics edző nem lehetett elégedett csapata teljesítményével: alig több mint két perc telt el a második szakaszból, egy időkérésnél dörgedelmei és utasításai után három emberét is lekapta a pályáról. Nichols jól mozgatta az ASE-t, így a szombathelyi csapatnak esélye sem volt a felzárkózásra. Ashante Johnson már a közönség szórakoztatásával is törődött, két zsákolásával gyorsan talpra ugrasztotta a csarnok közönségét (16. perc: 47:30). Ám elég volt néhány percnyi hazai megingás, és a közel húsz- pontos előny három vendég-trojka után gyorsan elolvadt (18. perc: 49:41). Őrült rohanásba kezdtek a csapatok, a ponteső előrevetítette, hogy még nem lefutott a meccs.

A negyedórás pauzát követően Horváth Zoltán két triplával jelezte, hogy nem udvariassági látogatásra érkezett Paksra, tovább faragott nagyszünetbeli hátrányából a szívósan küzdő vendégegyüttes (22. perc: 59:55). Csirics duplájával már a spájzban volt a Falco (65:62), ám Gulyás 27 perc alatt dobott 25 pontja azért jelezte, nincs miért aggódnia a paksi szurkolóknak. Nichols a támadóidő végén dobott idegnyugtató hármasa után még az ínyencek is elismerően csettintettek. A záró negyed elején szigorított a védekezésén az ASE, a gyors lerohanások után könnyű kosarakkal fejezte be a támadásait a visszarendeződésben pocsék Falco ellen. Egy 11:0-ás rohammal jelezte az Atom, hogy ezen az estén melyik gárda az összeszedettebb. A meccs lényegi kérdése tulajdonképpen már ekkor eldőlt. - Igazi rangadó volt. Gulyás extrateljesítménye fontos volt. Ami negatívum, hogy ezen a találkozón is leadtunk kétszer 16-17 pontos előnyt. Ez ma nem bosszulta meg magát. A Falcót megverni mindig öröm, szombaton újabb rangadó - a Tolna megyei vár ránk.

Sabáli Balázs:

Szrecsko Szekulovics: - Gratulálok a Paksnak. Az első negyed döntött, mi akkor nagyon rosszul játszottunk. Többször is feljöttünk négy-öt pontra, de nem volt erőnk megfogni a hazai csapatot. Nem koncentráltunk, a Paks pedig rutinos csapatként tartani tudta az előnyét. Gulyás nagyon jól játszott ma este.

Atomerőmű SE-Falco-Szova KC Szombathely 98:90 (35:24, 18:19, 20:24, 25:23). - Paks, 1000 néző, NB I. A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Ádám, Kapitány, Márton.

ASE: NICHOLS 23/3, Williams 7/3, GOSA 15/6, JOHNSON 12, GULYÁS 33/3. Csere: Mészáros 6, Csaplár-Nagy E. -, Kiss Zs. 2. Edző: Sabáli Balázs.

Falco: KÁLMÁN 24/9, Pankár 8/6, CSIRICS 28/12, Percsics 9/3, HORVÁTH Z. 17/15. Csere: Vrsaljko 4, Hudson -, Lakatos -, Borszéki -. Edző: Szrecsko Szekulovics.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 18:10. 15. perc: 45:30. 25. perc: 65:60. 35. perc: 86:77.

Kipontozódott: Mészáros a 36. percben.

A sárga-feketék jól küzdöttek, ám rosszul védekeztek

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!