Kosárlabda

2009.01.14. 03:29

Szalai visszatért

<b>Körmend, Budapest </b> - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárcsapatának másodedzője Szalai János lett, a játékosok közül Keresztes Rafael távozott. A piros-feketék ma 19 órától a budapesti EnterNet-NTE otthonában játsszák idei első bajnoki mérkőzésüket.

Vastag Nándor

- A felnőtt és az U20-as csapatot is irányíthattam volna, ám az elmúlt másfél hónap alapján úgy érzem, hogy sok a kettő együtt - mondta Hencsey Tamás. - Egyértelmű, hogy a felnőttek irányítása teljes embert kíván, és nem akartam, hogy ennek az ifisták igyák meg a levét. Szalai Jánossal tegnap kezdtük a közös munkát, és biztosan előnyös lesz ez a felállás, mert például a mérkőzéseken négy szem többet lát, de edzéseken is több dologgal tudunk foglalkozni egyszerre. Rafaellel pedig az égvilágon semmi gondom nem volt, de a nehezebb anyagi körülmények miatt idén már csak három légióst foglalkoztatunk, és most egy magyar játékostól is meg kell válnunk. Kellemetlen döntést hoztam, ám máshol talán több lehetőséget kaphat. A kerethez az utánpótlásból Kiskós Dávid csatlakozott, és a térdműtéte után lábadozó Vavra Petire is számítok. Az EnterNet ellen egyértelműen mi vagyunk az esélyesek, de azt is tudom, hogy a kötelező győzelmek olykor nehezen születnek meg - folytatta a tréner. - A meccset mindenesetre szeretnénk gyakorlásnak is felhasznáni, pár játékelemet kipróbálunk, ami a folytatásban jól jöhet. Sérültünk nincs, a múlt héten szerződtetett K. J. Garland is megtanulja lassan a játékokat.

- Az elmúlt másfél esztendőben a Gépipariban testnevelést tanítottam, illetve a szombathelyi diáksport kosárlabda szakágvezetőjeként tevékenykedtem. Nagy volt a csend körülöttem, így nagyon örültem, hogy a körmendiek megkerestek; már hiányoztak a napi edzések, a rendszeres munka - tudtuk meg Szalai Jánostól. - Tamás a fiatal edzőgeneráció tagja, igyekszem minél többet segíteni neki. Az utánpótlással pedig mindig is szerettem dolgozni, és az edző munkáját az minősíti, hogy hány fiatal kerül a felnőttcsapathoz. Szerencsém van, mert több játékost is tanítok az iskolában, míg másokat a diákversenyekről ismerek. Úgy vélem, tehetséges kosarasaink vannak, akik sokat dolgozva NB I-es vagy NB-s szintű játékosok lehetnek.

- Nem miattam történt a szerződésbontás, de talán jobb is így, mert Pesten bizonyára több lehetőséget kaphatok - fogalmazott Keresztes Rafael. - Persze nem örülök a váltásnak, mert szerettem volna kitölteni a szerződésem, de nem vagyok elkeseredve sem. Kedd óta vagyok szabadlistán, és eddig csak a budapestiek kerestek meg. Egyelőre próbajátékra szerződök a fővárosi csapathoz, de mindent megteszek, hogy a szezon végéig maradhassak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!