Kosárlabda

2009.03.06. 03:29

Bialektől elköszöntek

<b>Körmend</b>- A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapatától távozik a lengyel légiós, Zbigniew Bialek. A felek csütörtökön közös megegyezéssel bontottak szerződést.

Vastag Nándor

Zbigniew Bialek 2008-ban még jól teljesített - 12 bajnokin átlagban 16,1 pontot szerzett, és 8,6 lepattanót szedett -, de idén nem nyújtott meg-győző produkciót, ezért a körmendi vezetőség már február elején fel akarta bontani az idény végéig szóló szerződését. A lengyel légiós azonban kitartott, ráadásul a helyettesének kiszemelt amerikai Nick DeWitz nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a próbajátékon. Mivel nem volt biztos, hogy sikerül megfelelő magas embert találni az átigazolási időszak végéig, február 20-áig, így a piros-feketék vezetősége úgy döntött, hogy Bialek - aki elmondása szerint szerette a körmendi csapatot és a közönséget - mégis maradhat. A szerződését teljesítményalapúra módosították, és abban is bíztak, hogy az elmúlt év végén hazautazó családjának visszatérése jó hatással lesz a teljesítményére.

A remények azonban nem váltak valóra. A légiós az elmúlt időszakban négy tétmérkőzésen lépett pályára - Atomerőmű, Dombóvár, Albacomp és Kaposvár ellen - s ezeken kezdőként átlag 31,5 percet játszott, 7,3 pontot jegyzett, és 5,5 lepattanót szerzett. A szurkolók is egyre több kritikával illették, a szerdai, Kaposvár elleni hazai Magyar Kupa-mérkőzés utolsó negyedében például örömmel és tapssal fogadták, amikor az edző, Peter Stahl lecserélte. Mivel korábban Keresztes Rafaeltől is megváltak a Rába-partiak, Vavra Péter pedig decemberi térdműtétje után a B-csoportos Soproni MAFC-ban próbálja visszanyerni formáját, a palánk alatt nem tűnik túl acélosnak a csapat: George Banks és Tóth Gergő mellett még Hegedűs Gergely - aki inkább 3-4-es - játszhat a 4-es és az 5-ös poszton.

- Közös megegyezéssel szerződést bontottunk Bialekkel, de ez nem kerül pluszköltségbe a csapatnak - tudtuk meg a körmendi csapatvezetőtől, Csák Tamástól. - A szakmai stáb elégedetlen volt a hozzáállásával és a teljesítményével, a jelenlegi gazdasági helyzetben nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezért fizessünk. Szerintem maga is rájött, hogy nem ide való, és érezhette a szurkolói kritikát is. Tény, a palánk alatt kissé kevesen vagyunk, s a problémát most már házon belül kell megoldania a szakvezetésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!