Kosárlabda

2009.03.25. 03:28

Kálmán László és Csirics sem játszik a Dombóvár ellen

Szombathely - A Falco KC kosárlabdacsapata ma, 19 órás kezdéssel a Dombóvárt látja vendégül az Arena Savariában. A szombathelyieknél továbbra is sok a sérült.

Tóth Gábor

Néhány napja még a legszűkebb élmezőnybe tartozott a Falco, a szurkolók a minél jobb alapszakasz-végeredményben bíztak, mára azonban az első négybe jutás is veszélybe került. Sok a sérült a szombathelyieknél, így nem csoda, hogy a bajnok hazai pályán az Atom (86:103), majd idegenben a Pécs (95:66) ellen is vereségbe futott bele. A mai mérkőzést a tabella negyedik helyéről várják a hazaiak (14 győzelem, 7 vereség), a Dombóvár a hetedik (12 győzelem, 9 vereség). Az ellenfél egyébként egy nehéz időszakot zárt le az elmúlt fordulóban, amikor is Dombóváron 80:78-ra verte a Paksot. Rossz hír a szombathelyi szimpatizánsoknak, hogy a Falco ezúttal is kulcsembereket kénytelen nélkülözni.

- Van bőven problémánk - sóhajtott gondterhelten Szrecsko Szekulovics, a Falco-Szova KC Szombethely mestere. - Sajnos a combizmával bajlódó Csirics még mindig nem játszhat. Ráadásul a Pécsett megsérült Kálmán is kihagyja a meccset. Laci meghúzta a térdszalagjait, pihennie kell. Perincsics viszont visszatér. Lassan kiheveri a bokasérülését, egy-két edzésen már óvatosan részt vett - persze nincs százszázalékos állapotban, nem tudom, hogy mennyit bír majd. Nincs mese, most azoknak kell húznia a csapat szekerét, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Nagyon fontos ez a meccs számunkra, ha megint, zsinórban harmadszor is kikapunk, akkor nehéz helyzetbe kerülünk, hiszen nagy a tülekedés a tabellán, többen pályáznak a harmadik, negyedik helyre. A Dombóvár tisztában van a problémáinkkal, ezért valószínűleg nekünk esik, és igyekszik gyors tempót diktálni. Ellenfelünk a négy amerikai játékosára épít, a légiósok jól egy-egyeznek, és jól dobják a triplákat. Az ilyen stílus ellen csak szervezett játékkal, igazi csapatmunkával, jó védekezéssel lehet esélyünk. Nehéz meccs lesz, számítok a szurkolókra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!